Van pedofilie beschuldigde pleegt zelfmoord

Na klachten van de ouders van een 6-jarig jongetje uit Wielsbeke bij Kortrijk over pedofilie tegen een 36-jarige organisator van overlevingskampen voor jongeren, hebben Leuvense speurders niet de kans gekregen de man te verhoren. Roland D. uit Tervuren pleegde woensdag zelfmoord in La Roche (Wallonië). De speurders waren van plan hem net die dag te ondervragen.

THBO

BR>

Tegen de Tervurenaar waren er de voorbije jaren meermaals klachten over seksuele aanrakingen op survivalkampen. Eerder deze week kwam een 6-jarige jongen uit Wielsbeke thuis van een kamp in het Leuvense. Toen hij erover vertelde aan zijn ouders, dienden zij klacht in bij de politie. Roland D. maakte via advertenties reclame voor jongerenkampen en rekende voor de reservaties op een reisbureau uit de regio Diksmuide.

Na de klachten lichtte het Kortrijkse parket het Leuvense parket in. Blijkbaar was de jongen op het kamp betast. Nochtans hadden de ouders voor aanvang van het kamp een papier ondertekend waarmee ze instemden met het onderzoek naar teken dat kampbegeleiders steeds doen tijdens het douchen na een bosactiviteit.

Aan de telefoon verzekerde Roland D. de ongeruste ouders van de 6-jarige dat alles normaal was verlopen. Blijkbaar pleegde hij daarna zelfmoord, vermoedelijk uit vrees voor een nieuw onderzoek. In augustus 1998 werd in Huldenberg al een survivalkamp van de man geëvacueerd na klachten over seksuele aanrakingen. Roland D. werd aangehouden, maar de rechters spraken hem vrij omdat ze ervan overtuigd waren dat er wel lichamelijk contact tussen Roland D. en de kinderen was geweest, maar dat het geen contacten waren die als een aanranding van de eerbaarheid worden ervaren." Het parket tekende prompt beroep aan, maar het hof had zich nog niet over de zaak gebogen. Door de dood van Roland D. hoeft dat ook niet meer.

Aangeboden door onze partners