Boccaccio gaat weer open

De dancing in de Solariumdreef in het Oost-Vlaamse Destelbergen, vroeger bekend onder de naam Boccaccio, heeft een milieuvergunning op proef verkregen. Vanaf september zal de dancing twee avonden per weekend geopend zijn. Over twee jaar oordeelt het schepencollege over een definitieve vergunning.

BELGA

BR>

De toenmalige Boccaccio werd eind jaren negentig gesloten nadat er grote hoeveelheden drugs werden gevonden. Het schepencollege van Destelbergen stelde lange tijd alles in het werk om te verhinderen dat de dancing, die voor heel wat buurtoverlast zorgde, weer zou opengaan. Sinds anderhalf jaar is de zaal, onder een uitzonderingsregeling van de Vlarem-wetgeving, twaalf maal per jaar geopend. De uitbating van de dancing gebeurt sinds de heropening in samenwerking met de lokale radio's Top-Radio en SIS Gent.

Onlangs heeft het schepencollege van Destelbergen dan toch een milieuvergunning op proef verleend voor de beperkte termijn van twee jaar en onder zeer strenge voorwaarden. Zo moet de dancing er zelf op toezien dat er op de parking niet te veel lawaai wordt gemaakt en moet de dancing instaan voor het opruimen van het zwerfvuil in de buurt.