Mikt Luikse seriemoordenaar op junkies?

In minder dan een half jaar tijd zijn in het Luikse vier drugsverslaafden op een gruwelijke manier vermoord. In geen enkele zaak werd de moordenaar gevonden. Het Luikse parket vraagt zich nu af of de vier moorden toeval zijn of er misschien een zeer perverte seriemoordenaar zijn lusten botviert op drugsverslaafden.

DESIREE DE POOT

BR>

Het begon in maart. In een leegstaande loods in Luik vonden arbeiders Jean Petery, een 34-jarige junk zonder verblijfplaats. Zijn hoofd werd met een stomp voorwerp ingeslagen. Toen zijn lijk werd ontdekt, was het al in ontbinding.

Een paar maanden bleef het kalm. Tot twee weken geleden. Toen geraakte alles precies in een stroomversnelling. De brandweer, opgeroepen voor een brand in een leegstaand kantoorgebouw in hartje binnenstad, vindt een lijk dat in brand staat. Het slachtoffer, de 38-jarige Laurent Scola, werd dagen eerder met 24 messteken vermoord. Zijn moordenaar zeulde nog dagen met zijn lijk rond vooraleer hij het in brand stak. Een vriend van hem, Michel S., werd aangehouden. De man ontkent.

Amper vijf dagen later begon het kwalijk te ruiken in de toiletten van een speelplein. Het lijk dat de politiediensten vonden was dat van Jean-Marie Kalmann (45), een dakloze man die veel te graag een pintje dronk. Het slachtoffer werd dagen eerder met een stomp voorwerp doodgeslagen. In zijn mond stak een prop.

Begin deze week uiteindelijk riepen buren in een Luikse achterbuurt de politie omdat dozijnen insecten van onder de deur van de drugsverslaafde Thierry Amay (36) kropen. In het verwaarloosde appartement lag het lijk van Thierry. De man zou al weken dood zijn, het hoofd ingeslagen met een botte bijl.

De vier moorden in een wereld waar iedereen iedereen kent, zorgen voor paniek, argwaan en onrust. Het is mogelijk dat alle slachtoffers stierven voor Michel S. werd voorgeleid. De man ontkent en blijft echter ontkennen. Het parket is er trouwens niet zeker van dat alle slachtoffers door dezelfde hand om het leven werden gebracht. Alleen Jean en Jean-Marie werden op dezelfde manier omgebracht. Sommige speurders leggen dan weer een verband met de seriemoordenaar van Bergen.