Leuvense politie klist kinderlokker

Patrouilles van de Leuvense politie hebben donderdag vlakbij de Abdij van Vlierbeek in Kessel-Lo (Leuven) een kinderlokker ingerekend. Hij wordt verdacht van ernstige zedenfeiten, waaronder de verkrachting van een zesjarig meisje, maar hij ontkent dat met klem. De 36-jarige etnische Albanees uit Korbeek-Lo is sinds vrijdagmorgen in handen van de onderzoeksrechter.

THBO

BR>

Woensdag had de man met een bromfiets een zesjarig meisje meegelokt in de buurt van de abdij. Hij misbruikte haar seksueel. Na de zedenfeiten mocht het meisje aan niemand iets vertellen. Toch vertelde ze alle details aan haar ouders. Die lichtten meteen de politie in.

"Het parket gaf onmiddellijk de opdracht om intensief te patrouilleren in de buurt", zegt persmagistraat Theo Jacobs. "Gespecialiseerd personeel van de politie heeft het meisje verhoord. Aan de buurtbewoners werd gevraagd om mee uit te kijken naar een verdachte met een bromfiets."

Donderdag belde een buurtbewoner naar één van de speciaal vrijgemaakte telefoonnummers bij de politie toen hij de kinderlokker toenadering zag zoeken tot een dertienjarig meisje. Even later had de politie de verdachte beet.

Ondertussen vlooien de speurders uit of de opgepakte man ook de kinderlokker van de Sint-Annastraat in Tielt-Winge is. Daar probeerde woensdag een onbekende met een wapen twee jonge meisjes mee te lokken. Die kinderlokker verplaatste zich echter met een auto, terwijl de man uit Korbeek-Lo er geen zou hebben. Ook zoeken de speurders uit of de man in aanmerking komt voor andere zedenfeiten, zoals de verkrachting van een hoogbejaarde vrouw vorig jaar in het Provinciaal Domein van Kessel-Lo.