17 illegalen ontdekt tijdens lossen vrachtwagen

Een vrachtwagenchauffeur heeft vrijdagmorgen 17 illegalen in zijn truck aangetroffen bij het lossen van zijn lading op het terrein van Volvo Parts aan de Kennedylaan in Gent. Het gaat om mensen met verschillende nationaliteiten. Ze werden overgebracht naar het politiebureau, waar ze momenteel verhoord worden.

BELGA

De vrachtwagen vervoerde luchtfilters voor Volvo en was donderdag in Eupen zijn lading gaan ophalen. Mogelijk klommen de vluchtelingen aan boord van de vrachtwagen toen de chauffeur een rustpauze hield aan een parking ter hoogte van de E40 in Wetteren. De truck heeft daar drie uur stil gestaan. De chauffeur had zelf niets gemerkt van zijn bijzondere lading tot hij vrijdagmorgen zijn vrachtwagen ging lossen.

De illegalen zijn vermoedelijk het slachtoffer geworden van mensensmokkelaars. De dienst Mensenhandel van de politie is een onderzoek gestart. De 17 of 18 vluchtelingen hebben geen papieren op zak, waardoor het onderzoek moeizaam vordert.

Onder de vluchtelingen is één gezin met twee minderjarigen uit Tsjetsjenië en een 12-jarig kind uit Kosovo dat alleen reist. De rest zijn overwegend Iraniërs en Afghanen. Ze werden ondergebracht in de kazerne van Ekkergem en de politie liet tolken aanrukken om hen te verhoren