18 opgepakt bij politieoptreden in Matonge

Bij het politieoptreden donderdagavond in de Galerie d'Ixelles in de Matongewijk in Elsene zijn 18 mensen opgepakt en werden 15 dossiers geopend wegens heling, het gebruik van een valse naam, drugsbezit, weerspannigheid of omdat de betrokkenene om één of andere reden geseind stond. De operatie in de winkelgalerij aan de Elsenesteenweg kreeg de naam Gamma mee en volgde op politieacties die op 19 juni en 18 juli onder de noemer Alfa en Beta uitgevoerd werden.

BELGA

Een week geleden vonden in de Matongewijk verscheidene gevechten plaats waarbij enkele messteken uitgedeeld werden en waarbij drie politieagenten in het ziekenhuis opgenomen moesten worden nadat ze de inhoud van een vuilnisbak en daarmee ook een gevaarlijk reinigingsmiddel over hun hoofd hadden gekregen.

De burgemeester van Elsene, Willy Decourty, wil de rust en de veiligheid voor de bewoners en de winkeliers in de buurt herstellen. "De meeste problemen in de Galerie d'Ixelles worden door mensen van buiten de wijk veroorzaakt die hier op café komen", aldus Decourty. "De handelaars en de bewoners zijn vragende partij voor politieoptredens om de orde te herstellen.".