L&H verkoopt Mendez voor 44,5 miljoen dollar

Het Ieperse spraaktechnologiebedrijf Lernout&Hauspie is er na een eerder akkoord met Lionbridge, dat 27 miljoen dollar bood, in geslaagd zijn vertaalbureau Mendez te verkopen voor een hogere prijs. De koper is het Amerikaanse Bowne&Co.

BELGA

Bowne&co, een financiële drukker en informatiebeheerder, biedt voor Mendez 44,5 miljoen dollar (2,025 miljard frank), nog steeds ver beneden de door het spraaktechnoologiebedrijf beoogde 160 miljoen dollar.

Het bod van Lionbridge dateert van begin juli. Een hogere prijs was nog mogelijk omdat er een publieke veiling moest worden georganiseerd. Die ging gisteren/donderdag door, zo viel te horen bij L&H. De verkoop moet wel nog de goedkeuring krijgen van de handelsrechtbanken in Delaware en in Ieper.

Mendez is een specialist in zowel machine- als menselijke vertaling via onder meer het internet en heeft momenteel verspreid over 19 landen 950 vaste medewerkers in dienst, terwijl het kan rekenen op een netwerk van 5.000 freelance linguïsten en vertalers. L&H nam het Belgisch vertaalbedrijf in september 1996 voor 520 miljoen frank (12,89 miljoen euro) volledig over en doopte het om tot Lernout&Hauspie Globalization and Internet Translation Division.