Handbal: België neemt aanloop naar WK-kwalificatie

BRUSSEL -

Binnen het nationale handbalbestel leeft de intentie om in 2008 een nationale ploeg te kunnen afvaardigen naar de olympische spelen in Peking.

BELGA

BR>

Dienaangaande wil bondscoach Pedrag Dosen de komende jaren dan ook zoveel mogelijk werken met een vaste kern. In die optiek zal hij beroep doen op een 22-koppige kern die zich onvoorwaardelijk ter beschikking wil stellen van de nationale ploeg. De selectie wordt binnenkort bekendgemaakt.

Ondertussen is wel al het voorbereidingsprogramma bekend in de aanloop naar de kwalificatiewedstrijden voor het wereldkampioenschap die in januari 2002 worden gespeeld. Eind augustus verzamelt Dosen zijn kern voor een driedaagse stage in Duitsland met daarbij enkele wedstrijden tegen Bundesligaploegen. Nadien volgt elke zondag een vaste training. Tijdens de maand december trekt de Belgische selectie voor één week naar Letland waar een stage gecombineerd wordt met een tornooi. Net voor de WK-wedstrijden volgt nog een korte stage in Luxemburg. Voorts wil men ook de nationale scholieren en nationale junioren volgens dezelfde visie van de nationale seniorenploeg laten spelen wat het inpassen van jongeren op termijn eenvoudiger moet maken.