Tour: medisch bulletin van de 18de rit

SARRAN -

Een massale valpartij in het peloton, op een punt waar niemand dat verwachtte, noopte ten minste zes renners tot opgave. Onder hen Marc Wauters (gebroken sleutelbeen) en Grischa Niermann, die een diepe wond aan zijn knie opliep.

AFP/ANP

BR>

Het leed was groot. Behalve Wauters braken ook de Italiaan Pozzi en de Duitser Heppner hun sleutelbeen. De Zwitser Montgomery verdween met meerdere breuken in het gelaat naar het ziekenhuis, de Spanjaard Garcia-Acosta volgde met vermoedelijk een handbreuk. Grischa Niermann, eveneens Rabobank, haalde de finish, maar moest zich daarna in het ziekenhuis aan een gapende kniewond laten behandelen. De Duitser gaat donderdag niet meer van start.

Vooral voor Wauters was er medeleven van zijn ploeggenoten. De Belg brak in maart in Milaan-San Remo al zijn linkersleutelbeen op precies dezelfde plaats waardoor hij zijn voorjaar de mist in zag gaan. Wauters blijft een nacht in observatie. Donderdag stapt hij op het vliegtuig naar huis.

Beslissingen wedstrijdcommissarissen:

Botcharov (Rus): 20 sec straftijd voor ongeoorloofde bevoorrading in de laatste 20 km

Gouvenou (Fra): was buiten de tijd binnengekomen maar mag wegens de valpartij waarbij hij betrokken was donderdag starten.