Allochtonen verdacht van visumfraude

Na de fraude met naturalisatiedossiers hebben parketten in Antwerpen nu fraude met de

regularisatie

ontdekt. Er zijn huiszoekingen verricht bij allochtone dokters, een tandarts en advocaten. Ze vervalsten voorschriften, patiëntendossiers en zelfs huurcontracten. Dat schrijft het blad Mao Magazine.

BELGA

Volgens de website van het blad,

www.maomagazine.be

, lopen in Antwerpen onderzoeken naar een Marokkaans advocaat en twee Marokkaanse dokters. Maar er is meer. Ook een Pakistaans tandarts heeft behoorlijk wat geknoeid met dossiers.

De drie hielpen 'patiënten' bij het verkrijgen van een gunstig regularisatieadvies. Een illegaal moet vooral zijn langdurig verblijf in ons land bewijzen. Doktersattesten en het behandelingsdossier van de tandarts kunnen daarbij helpen, wisten ook de Antwerpse geneesheren en tandarts.

«Het is moeilijk dat te bewijzen», zegt een onderzoeker. «Na de herrie rond de vervalste naturalisaties moesten dossiers worden voorgelegd. 'Dossier' is een te zwaar woord, want je kunt je langdurig verblijf in dit land met een kopie rechtvaardigen. En elke tiener weet dat een kopie dé garantie inhoudt van een vervalsing.» Wil je een sterk dossier, dan zoek je niet alleen doktersbriefjes, maar ook huurcontracten. Die werden vlotjes door dezelfde dokters en advocaten onder tafel geschoven. Het aantal mensen dat op één en hetzelfde adres staat ingeschreven, loopt in de honderden. In Brussel is de techniek met de huurcontracten veelvuldiger gebruikt. Elders werkt men met nep-arbeidscontracten.

Het volledige nieuws vindt u op