Kwalificaties WK hockey: België naar WK 2002

EDINBURGH -

België heeft zich woensdag geplaatst voor de wereldkampioenschappen hockey die volgend jaar in Maleisië plaatsvinden.In de laatste groepswedstrijd van de tweede kwalificatieronde speelden de Belgen 1-1 gelijk tegen Spanje.

BELGA

BR>

Beide ploegen begonnen voorzichtig aan de wedstrijd. België kreeg enkele kansen via Gierts en Kholopov, maar alle twee faalden in de afwerking. Op het halfuur kwamen de Spanjaarden op voorsprong. Het was Freixa die op doelman Deneumostier verschalkte.

Na de rust toonden de Belgen zich gevaarlijker. In de 52ste minuut volgde een mooi uitgespeelde penalty-corner van het trio Coudron-Renaer-Willems. Een eerste poging van Willems werd nog afgeweerd door Herrera, maar op de rebound was de Spaanse doelman kansloos: 1-1 en België op weg naar Maleisië. Op de gelijkmaker volgde een zware pressing van Spanje. Deneumostier hield echter, met enkele schitterende saves, de 1-1 op het bord.

Beide landen hadden genoeg aan een gelijkspel om zich te plaatsen voor de wereldbeker. Spanje werd groepswinnaar, België legde met evenveel punten beslag op de tweede plaats.

Vrijdag speelt België tegen Argentinië voor een plaats in de finale van het kwalicatietoernooi.

Uitslagen groep E:

Nieuw-Zeeland - Canada 5 - 3 (1-1)

België

- Spanje 1 - 1 (0-1)

Stand na 3 wedstrijden:

1. Spanje 5 ptn (+2) 2. België 5 (+1)

3. Nieuw-Zeeland 4 (0)

4. Canada 1 (-3)