Personeel Postcheque bij minister Daems

Een delegatie van het personeel van de Postcheque heeft woensdagmorgen een bezoek gebracht aan minister Rik Daems die bevoegd is voor De Post. De werknemers zijn ongerust over de nakende verkoop van de Bank van de Post aan Fortis. De manifestanten, zowat 100 mensen, trokken nadien naar het kabinet van minister van tewerkstelling Laurette Onkelinx.

BELGA

Minister Rik Daems had een uur lang een onderhoud met een delegatie van de drie vakbonden. Daaruit bleek dat er over de verkoop geen problemen bestaan maar dat er iets schort met de communicatie. "De vakbonden verzetten zich niet tegen de verkoop van de Bank van De Post aan Fortis, maar ze vrezen dat de werknemers, die vaak bijna 50 zijn, zich moeilijk zullen kunnen aanpassen", zei Regine Van Tomme, woordvoerster van de minister. "De vakbonden wezen ook op de gebrekkige communicatie vanwege de directie".

"De minister luisterde naar ons maar deed geen beloftes", vertelde Jan Eyndels (VSOA). Wel heeft Rik Daems een onderhoud gepland tussen de directie en de vakbonden om de communicatieproblemen te regelen.

Na het bezoek aan Daems trokken de manifestanten naar het kabinet van Laurette Onkelinx, waar een delegatie s'middags werden ontvangen.

Sinds vorige woensdag hebben werknemers van de Postcheque, die logistieke diensten levert voor de Bank van de Post, al verscheidene malen spontaan het werk neergelegd. Ze vrezen voor hun baan.