Staaien wordt woonwijk

Als de plannen van de huidige STVV-manager Jos Vanut worden uitgevoerd zal STVV binnen enkele jaren haar eerste wedstrijden op de voormalige vliegbasis Brustem spelen. Elke mannelijke voetbalsupporter zal zonder problemen de ingang naar het nieuwe stadion aan de Chausée'd Amour vinden. Staaien wordt dan een woonbuurt dat zegt huidig schepen en horeca-uitbater op Staaien Pascal Vossius.

LILIANA CASAGRANDE

De kogel is door de kerk, STVV gaat naar Brustem, tenminste als één van de potentiële en volgens manager Jos Vanut zeer valabele projectontwikkelaars de deal rond krijgen. Schepen Vossius kijkt ook uit naar een eventuele verhuizing van STVV. "Niet als schepen maar zeker wel als horeca-uitbater van Staaien dringt zich een nieuwe accommodatie op. Wat er nu staat, is niet meer van deze tijd. Voor mij kan de verhuizing niet snel genoeg komen." Ook met de oude locatie weet Vossius raad. "Het is stadseigendom en zuivere bouwgrond. Het plein kan zonder problemen verkaveld en verkocht worden."

Wat het terrein rond het voetbalplein betreft, heeft Vossius een aantal gesprekken met projectontwikkelaars gevoerd. "Er zitten zeer goede ideeën tussen. De combinatie tussen voetbal en recreatie is zeer goed in balans. Een evenementenhal, een soort van camping, overnachting kortom verblijftoerisme, het zijn allemaal ideeën," besluit Vossius.