Marks & Spencer: overnemer gezocht in Frankrijk

Marks&Spencer Frankrijk is onderhandelingen gestart met kandidaat-overnemers voor de 18 Franse vestigingen. Dat heeft afgevaardigd bestuurder Alain Juillet gezegd.

BELGA

BR> Juillet hoopt begin oktober "een positieve oplossing" te kunnen aanbieden aan de 1.700 werknemers van M&S France. Woensdag was verwarring ontstaan nadat vanuit Londen het bericht kwam dat de sluitingsplannen voor de Franse vestigingen worden opgeschort. "De timing voor de sluiting van de winkels, eind dit jaar, wordt ook in Frankrijk wel degelijk aangehouden," zo zegt Eric Potier van M&S België.

"Maar in Frankrijk heeft de directie gekozen voor een andere aanpak. Er wordt eerst gezocht naar een overnemer, pas daarna starten eventueel de gesprekken over een sociaal plan. De indruk die ontstaan is, dat de Franse M&S-winkels pas midden volgend jaar zouden sluiten, is verkeerd."

Galeries Lafayette heeft op 12 juni laten weten dat ze geïnteresseerd is in de overname van een deel van de 18 M&S-vestigingen. Juillet geeft de voorkeur aan "één enkele koper voor alle winkels" om de volledige tewerkstelling te behouden.