BELGA NEXT: CL (2): Anderlecht verwerft riante uitganspositie

BRUSSEL -

In de heenwedstrijd van de tweede voorronde om de Champions League heeft Anderlecht woensdag het Moldavische Tiraspol verslagen met 4-0. Bij de rust stond het al 2-0 dankzij doelpunten van Bertrand Crasson, in de 18de, en Glen De Boeck in de 41ste minuut. Na de rust waren het opnieuw De Boeck (64') en Crasson (80') die scoorden. De terugwedstrijd vindt op woensdag 1 augustus in Tiraspol plaats.

BELGA

BR>

Anderlecht begon wat moeizaam aan zijn eerste Europese partij van het nieuwe seizoen zodat de Moldaviërs aanvankelijk gelijke tred konden houden. Langzamerhand namen de Brusselaars toch de bovenhand. In de 15de minuut kwam er een eerste mooie kans. Alin Stoica bracht de bal voor doel en Aruna Dindane kopte richting rechterbovenhoek. Er was een goede reactie van de Moldavische doelman Bokarev nodig om de nul op het bord te houden. Dat betekende slechts uitstel van executie. Besnik Hasi mocht in de 18de minuut een vrije trap nemen. Betrand Crasson verlengde in doel: 1-0 voor Anderlecht.

In de 27ste minuut kreeg Stoica de bal van Aleksander Ilic. Stoica controleerde met de borst en schoot in één tijd op doel. Bokarev verhinderde dat de prachtige actie met een doelpunt beloond werd. In de 38ste minuut kwam Boret dicht bij de gelijkmaker. Hij schoot echter een metertje langs. Drie minuten later bouwde Anderlecht zijn voorsprong verder uit. Na een vrije trap van opnieuw Besnik Hasi was het Glen De Boeck die de 2-0 ruststand binnenkopte.

De eerste kans in de tweede helft was voor Tiraspol. Didu schoot onbegrijpelijk naast een leeg Anderlechtdoel. In de 64ste minuut bracht De Boeck met zijn tweede doelpunt van de avond Anderlecht op een comfortabele 3-0 voorsprong. De voorzet kwam van de voor Bassegio ingevallen Tarek Saïd. Even daarvoor had ook Gilles De Bilde zijn Europese rentree mogen maken. Hij verving Alin Stoica.

In de 71ste minuut kon Tiraspol nog eens door de paars-witte verdediging breken. Filip De Wilde bracht redding. In de 80ste minuut mocht Hasi opnieuw een vrije trap nemen en opnieuw resulteerde dat in een doelpunt. Crasson wou blijkbaar niet onderdoen voor zijn maatje in de verdediging en ook hij kopte zijn tweede van de avond binnen.

Met een 4-0 eindstand kan Anderlecht met een gerust gemoed de terugwedstrijd in Moldavië tegemoet zien.

RSC Anderlecht - Sheriff Tiraspol 4 - 0 (2-0)

in het Constant Van den Stock-stadion

Toeschouwers:

21.055

Scheidsrechter:

Tomasz Mikulski (Pol)

Doelpunten:

18' Crasson 1-0, 41' De Boeck 2-0, 64' De Boeck 3-0, 80' Crasson 4-0

Gele kaarten:

49' Barisev, 54' Kharkhovchenko

Anderlecht:

Filip De Wilde, Bertrand Crasson, Olivier Doll, Glenn De Boeck, Aleksander Ilic, Besnik Hasi, Yves Vanderhaeghe, Alin Stoica (63' Gilles De Bilde), Walter Baseggio (54' Tarek Said), Aruna Dindane (79' Ivica Mornar), Oleg Iachtchouck.

Tiraspol:

Bokarev, Odiah, Tarhnishvilli, Bukel, Comlionoc, Barisev, Kharkhovchenko, Boret, Jacob (46' Bugneac), Barburos (51' Patula), Dadu (80' Nesteruk).