BELGA NEXT Halve finale Intertoto-Cup: Gent moet winnen in Parijs

GENT -

In de halve finale van de Intertoto-cup speelde AA Gent op eigen veld 0-0 gelijk tegen Paris Saint-Germain. Trainer Patrick Remy stelde slechts vijf spelers op die aan de aftrap kwamen tijdens het treffen met Werder Bremen.

BELGA

BR>

Hij bevestigde daarmee nogmaals dat hij het intertotogebeuren enkel ziet als voorbereiding op het komende seizoen. Al in derde minuut werd het heel warm voor de kooi van Herpoel wanneer Mendy alleen op doel mocht afstevenen en aanleggen. Herpoel zat er goed tussen maar kon niet verhinderen dat de bal opnieuw richting doelmond ging. Vanic, al dan niet met de hand, kon verder onheil voorkomen. Meteen zat de sfeer er goed in met Gent dat zeker niet van plan was zich in te graven en via Kraouche de paraatheid testte van doelman Letizi.

Ook na de rust had PSG iets meer veldoverwicht dan de thuisploeg. De Gentse defensie moest dan ook meermaals alle zeilen bijzetten om de Fransen van een openingsdoelpunt te houden maar het kon daarbij rekenen op een schitterend sluitstuk in de naam van doelman Herpoel. Na een moeilijk kwartier geraakte Gent dan toch nog eens in de zone van de waarheid maar dat leverde niet al te veel problemen op voor Letizi en co. De kans voor AA Gent op de openingstreffer kreeg Oyawole in de 73ste minuut wanneer hij aangespeeld werd door Schepens. Oyawole lepelde de bal echter totaal onmondig over het doel. De pas ingekomen Anic, op uitdrukkelijke vraag van het thuispubliek, mocht meteen uithalen maar de bal zoefde enkele centimeters naast. Met nog vijf minuten te spelen moest PSG met tien verder nadat Pochettino tegen zijn tweede geel karton aankeek na een aanslag op Oyawole. Gent zette nog een schitterend eindoffensief in maar kon daaruit geen voordeel puren.

Scheidsrechter:

Hrinak

Toeschouwers:

3.000

Gele kaarten:

Pochettino, Ducrocq

Rode kaart:

Pochettino (2x geel - 14' en 85')

AA Gent:

Herpoel, Cipi, Ramcic, Peeters, Gajser (78' Anic), Kraouche (46' Oyawole), Faye, Vanic (46' Verschuere), Machethe, Schepens, Lempereur

PSG:

Letizi, Heinze (15' Distin), Potillon, Dehu, Benarbia (46' Benachour), Cisse, Parrazo, Pochettino, Ducrocq, Mendy, Hiroux (72' Aloisio).