Kinderspeelgoed voor de zomer

Kinderen doen 's zomers andere dingen, in een andere omgeving, met een ander tempo en liefst met ander speelgoed dan wat ze al kennen. Iets anders, iets geks, iets alleen voor in de zomer, dat is zomerspeelgoed. Speelgoed om kort maar intens mee te spelen.

brousseeuw

BR>

Spelletjes voor onderweg moeten de verveling op afstand houden. Ze moeten aan enkele eenvoudige voorwaarden voldoen. Zulke spelletjes moeten lekker in de hand liggen en geen kleine onderdelen bevatten zoals dobbelsteentjes en pionnen. Bij voorkeur zijn ze gemakkelijk - binnen handbereik - op te bergen. Eenvoudige spelregels zijn een pre. Altijd prijs zijn spelletjes met raadsels of opdrachten.

Electro START

, de nieuwste uitvoering van het bekende Jumbo-spel, voldoet aan bijna alle voorwaarden. De afbeeldingen zijn leuk, duidelijk en passend bij kinderen vanaf drie jaar. De stekkertjes hoeven niet langer meer in het goede gaatje, want het spel heeft druktoetsen gekregen. De oude truc van kaart optillen en kijken waar het aluminiumstrookje heenloopt, gaat niet meer op. De goede oplossing wordt beloond met licht- en geluidsignalen. Na twee keer fout toont Electro START het juiste antwoord. De liefste wens van een kleuter was dat hij op zijn vijfde verjaardag geen vijf maar zes mocht worden. Dan zou hij vast wat meer mogen en kunnen. Voor zulke kleuters is het nieuwe Fisher-Price Switchboard hèt vakantiecadeau. Dit Switchboard is de combinatie van een step en een skateboard. Op het skateboard zit een draaibare hendel. Omhoog gehaald krijgt het board een stepstuur. Naar beneden gevouwen blijft het stevig geklemd tegen de skateboardplank zitten. Zo is de step opvouwbaar en makkelijk mee te nemen.

Stoepkrijt is leuk voor de kleintjes, spuitkrijt is pret voor alle leeftijden.

SES Creatief

blaast traditioneel speelgoed nieuw leven in. Het oude vertrouwde stoepkrijt zit opgelost in een flesje met een drukspuitje. Met de bijgeleverde sjablonen zijn speurtochten uit te zetten, maar de echte spuiter laat zich door sjablonen niet beperken. Met een beetje fantasie maakt hij heuse graffiti. En: een regenbui spoelt alles schoon en gedroogd krijt is weg te vegen met een schrobber.

Iedere zomer verschijnt er een nieuwe variatie speelgoed om mee te gooien. Typisch zomerspeelgoed, voor zes weken grote vakantie. Ditmaal hoopt importeur Canenco op doorslaand succes voor de

Fingerangs van Kenka

. De Fingerang is een boemerang, hooguit een decimeter groot. Goed gegooid zweeft het ding door de lucht, draait een halve cirkel en landt weer tussen je vingers. De Fingerangs zijn verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen en vormen. Allemaal in 'kekke' kleuren. Per set van drie of vier stuks kosten ze zes tot acht piek. Veel meiden kunnen in de zomer uren op een kleed in de tuin zitten frutselen en prutsen. Bijvoorbeeld met de nieuwe poppen van Betty Spaghetty. Dit is een kunststof pop met een mager lijf en lange haren. Het leuke is dat de rokjes, rompen, handen, schoenen, armen en benen onderling zijn te verwisselen. De ledematen zijn gemaakt van buigzaam materiaal. Een set komt op 49,95 gulden. Puky is het merk van stevige driewielers, fietsen en trapauto's. De Duitse fabrikant weet zijn producten telkens te verbeteren. De Joker driewieler heeft een schuin frame met een zadel dat in hoogte verstelbaar is. In de laagste stand kan een kind vanaf twee uit de voeten. Voor een groter kind is de zitting langs de schuine stand niet alleen omhoog maar ook naar achteren te stellen. De juiste hoek blijft daardoor gegarandeerd. Een verstelbare rugleuning is gemonteerd aan de duwstang, die er op latere leeftijd af kan.