Davis Cup: Reacties na België-Frankrijk

GENT -

Gabriel Gonzales (Kapitein Belgisch team):

"Ik ben tevreden. Vrijdag hebben de Rochus-broertjes twee spelers uit de top 20 van de wereldranking het vuur aan de schenen gelegd. Tweemaal hebben we met 2-0 geleid alvorens te verliezen en als ik zie tegen welk team dat gebeurde kan ik niet anders dan tevreden zijn. Ik vind dat mijn spelers telkens beter en beter presteren. Qua niveau waren ze niet ver verwijderd van een Frans team dat naar mijn mening heel ver kan gaan in deze Davis Cup. Het is alleen spijtig dat we nog geen punt konden pakken, want dat verdienden we echt wel. Voor het dubbel zullen we in de toekomst nog een inspanning moeten leveren. Tijdens de afgelopen week hebben we hetzelfde programma afgewerkt als voor de ontmoeting tegen Italië, vorig jaar, wat wil zeggen dat we geen specifieke voorbereiding hadden voor het dubbelspel. Sinds de laatste Davis Cup-wedstrijd hebben de jongens al vooruitgang gemaakt, maar het is nodig dat ze toch wat meer samen zouden spelen."

BELGA

BR>

Tom Vanhoudt:

"Persoonlijk vind ik dat ik niet goed geserveerd heb in de eerste twee sets. In de eerste set konden we eventjes gelijke tred houden, maar in de tweede drukte Pioline echt zijn stempel op de wedstrijd. De Fransen speelden echt op een ander niveau dan het onze. In de derde set kwamen we dichter in de buurt, maar we konden een kans op een break niet omzetten en opnieuw maakte Pioline het verschil. Wanneer je een speler als hem tegenover je hebt staan is er niet veel aan te beginnen."

Christophe Rochus :

"In het dubbel moet je heel snel zijn en erg alert. Probleem was dat ik nog wat stram was na de vijfsetter van vrijdag. Hoe verder de wedstrijd vorderde, hoe beter het echter ging. Maar aan de overzijde stond een heel sterk paar. In Italië leerde ik reeds het spel van Tom appreciëren. En hier speelde hij nog beter. Als ik van mijn kant in de aanvangsfase beter gepresteerd had, waren de dingen misschien anders gelopen."

Filip Dewulf (reserve Belgisch team):

"Vrijdag had ik veel waardering voor het spel van de Rochus-broers. We hebben over de opstelling in het dubbel gepraat, maar ik voelde me niet voldoende fris om de plaats van Christophe in te nemen, die had met Tom in Italië een erg goede partij neergezet. Zelfs een beslissende wedstrijd in het enkelspel tegen de Fransen zou voor mij erg zwaar zijn. Op fysisch vlak zijn ze erg sterk."

Guy Forget (Kapitein Franse ploeg):

"Ik had al lange tijd het idee om Cédric Pioline en Fabrice Santoro samen in het dubbel op te stellen. Ik dacht dat hun speelwijzen perfect verenigbaar moesten zijn. Hun goed resultaat en hun goede verstandhouding is een belangrijk lichtpunt met het oog op het vervolg van deze campagne. Ik verwacht ook dat deze ontmoeting een belangrijke ervaring was voor Arnaud Clément en Sébastien Grosjean."

Cédric Pioline:

"Ik ben klaar om in het enkelspel op te treden als dat nodig is. Voor de volgende wedstrijden is het de kapitein die beslist. Ik denk dat we echt een mooi team hebben, een team zoals we in lange tijd niet gehad hebben. We kunnen ver gaan in deze competitie."

Fabrice Santoro:

"We hadden geen zin in een lange partij. Beiden vertrouwden we op onze capaciteit om samen te spelen."

Aangeboden door onze partners