F3000: Leinders terug naar Belgisch KTR-team

Bas Leinders, actief in de Formule 3000, keert terug naar het Belgische KTR-team van Kurt Mollekens. Breeënaar Leinders reed vorig jaar nog voor het Britse Kid Jensen Racingteam. Tweede rijders van KTR wordt de jonge Zwitser Joël Camathias.

BELGA

De 25-jarige Bas Leinders maakte in 1999 zijn debuut in de F3000 bij KTR, maar vertrok een jaar later al naar Groot-Brittanië. Nu keert hij dus terug naar België.

"De context is helemaal anders dan in 1999. Toen zette KTR voor het eerst twee wagens in voor twee rijders die in de F3000 debuteerden. Sindsdien hebben we enorm veel bijgeleerd. Na Supernova, stond KTR bovenaan mijn verlanglijstje. KTR kan nu de andere teams aan. Kurt (Mollekens, nvdr) heeft veel vertrouwen in mij en ik ben 200 procent gemotiveerd om dat vertrouwen niet te beschamen. We zijn allebei gebrand op die eerste zege", vertelt Leinders.

Kurt Mollekens, sinds dit jaar teammanger, is blij met de komst van de Belg. "Dat Bas naar onze stal terugkeert, ervaar ik als een compliment. Ik neem aan dat Bas en zijn manager, Henk Habers, vorig jaar aan den lijve hebben ondervonden dat de Engelse teams, met uitzondering misschien van Supernova, niet beter zijn dan wij. Samen kunnen we met KTR doorstoten naar de top. Onze doelstelling voor dit seizoen is duidelijk: topvijf in het rijderskampioenschap. Dat betekent dat Bas moet scoren en ook het podium halen. En, waarom niet, winnen", kijkt Mollekens optimistisch uit naar het nieuwe seizoen.

Naast Leinders engageerde KTR ook Joël Camathias, een Zwitser die net twintig geworden is. Hij betwistte vorig jaar het Formule Nissankampioenschap in Spanje. Het F3000 seizoen start op 31 maart in 2001 in Interlagos, Brazilië.

Aangeboden door onze partners