Guldendensporen: Belgen aan minima helpen

KORTRIJK -

De organisatoren van de vierde Kortrijkse Guldensporenmeeting maken zich sterk dat komende zaterdag een aantal Belgische atleten de minima voor het WK in Edmonton zullen halen. Reeds een veertigtal buitenlandse atleten hebben toegezegd om deel te nemen. Zij moeten de Belgen helpen in hun jacht op het WK-minima.

BELGA

BR>

De Kortrijkse Guldensporenmeeting is een onderdeel van de Flanders Cup, het circiut van de 10 voornaamste Vlaamse meetings. Kortrijk nam in 2000 op basis van de deelnamelijst een tweede plaats in. Dit jaar wil de Koninklijke Kortrijk Sport (KKS) Atletiek als organisator die plaats minstens behouden. Het is immers 100 jaar geleden dat de vereniging gesticht werd. Met het BK halve marathon in mei en het BK hamerslingeren werd dit reeds in de verf gezet. Epiloog van de feestelijkheden wordt het WK halve marathon in mei 2002.

Op de vierde editie op zaterdag 7 juli - vanaf 15 uur - wordt de 800 meter heren volgens KKS het topnummer. Wellicht wordt rond Tom Omey een wedstrijd gebouwd met als doel een tijd onder 1':46", de limiet voor het WK. Dat hangt echter af van de wedstrijd woensdagavond in het Nederlandse Papendal.

Op het hinkstapspringen voor vrouwen verwachten de organisatoren van Lien Huyghebaert een Belgisch junioresrecord.