Schermen: Van Laecke enige Belg op EK

BRUSSEL -

Yoeri Van Laecke is de enige Belgische vertegenwoordiger op het Europees Kampioenschap degenschermen in het Duitse Koblenz. Van Laecke overleefde de strenge selectienormen door op minimaal twee wereldbekerwedstrijden bij de beste 32 te eindigen.

BELGA

BR>

Van Laecke wil op het EK hoog eindigen, om zo zijn selectie voor de Olympische Spelen van 2004 in Athene vorm te geven. Van Laecke heeft nog een andere reden om te schitteren. Recent stopte Bloso de financiële steun aan zijn adres omdat het zijn normen verstrengde. Wil Van Laecke opnieuw op een financiële inbreng van Bloso rekenen, dan moet hij op dit EK bij de laatste acht kunnen eindigen. Pas dan neemt Bloso een nieuwe financiële steun in overweging.

"Momenteel sta ik op de tachtigste plaats op de wereldranglijst maar ik maak me sterk dat ik de komende jaren moet kunnen opklimmen naar een plaats bij de beste dertig. De basis daartoe wil ik op dit Europees kampioenschap leggen, waarbij ik vooral zal moeten optornen tegen Franse, Duitse en Italiaanse schermers", aldus Van Laecke.