Jennifer Capriati: "Williams speelde komedie"

LONDEN -

Volgens Jennifer Capriati die dinsdag Serena Williams uitschakelde, speelde de jongste van de Williams zusjes komedie doen ze in de derde set plots het veld moest verlaten. "Ze zei dat ze misselijk was. Tja, elke keer dat ik tegen haar speel heeft ze wel ergens last van."

AFP

BR>

Williams zei dat ze last had van een virusinfectie. "Ik speelde met zware hoofdpijn en was helemaal mezelf niet." Op de helft van de derde set rende ze van de baan voor een bezoek aan het toilet.

Capriati nam zelf ook een pauze van tien minuten voor een medische behandeling. "Ik had te kampen met krampen in de benen en moest tot tweemaal toe verzorgd worden. Bij het einde van de tweede set stond ik op het punt te verliezen. Maar ik heb alles gegeven en een scheve situatie toch nog recht kunnen zetten. Daardoor hervond ik mijn vertrouwen. Serena maakte vandaag veel directe fouten, maar scoorde ook veel winnende punten. Geen van ons twee slaagde erin haar beste tennis te brengen. Ik ben erg tevreden dat ik deze moeilijke wedstrijd tot een goed einde kon brengen."

In de halve finales mag Capriati het alvast opnemen tegen een frisse Justine Henin. Onze landgenote blaakte van gezondheid in haar kwartfinale. De Spaanse voormalige Wimledon-winnares Conchita Martinez werd in minder dan een uur tot gehakt verwerkt (6-1 en 6-0). Om helemaal zorgenvrij aan haar halve finale te kunnen starten gaf Henin ook forfait voor de derde ronde van het dubbelspel.