Wimbledon: Kim Clijsters uitgeschakeld

LONDEN -

Kim Clijsters is uitgeschakeld in de kwartfinales op de Open Britse kampioenschappen in Wimbledon. Onze landgenote moest het hoofd buigen tegen de Amerikaanse Lindsay Davenport, 3de reekshoofd, in twee sets: 6-1, 6-2.

Tim Vdv

BR>

Clijsters was niet opgewassen tegen de beresterke Davenport. De Amerikaanse kon meteen breaken en binnen de kortste keren stond het 0-2. De Limburgse stak nog even de neus aan het venster en milderde tot 1-2. Dichter kwam ze niet want Davenport werd nauwelijks betrapt op een foutje en haalde relatief gemakkelijk de eerste set binnen.

In de tweede set begon Clijsters uitstekend. Davenport was even verrast toen ze drie breakpunten tegen kreeg. Verrast maar niet aangeslagen want ze maakte meteen die break ongedaan en spurtte naar een 1-3 voorsprong.

Even leek onze landgenote nog terug te komen toen ze het vijfde game op haar naam schreef. Maar toen brak de veer bij de Limburgse. Een oppermachtige Davenport klaarde de klus na ongeveer 45 minuten.

In de halve finale speelt Davenport tegen de Amerikaanse Venus Williams, tweede reekshoofd, die in haar kwartfinale de Française 'veterane' Nathalie Tauziat uitschakelde in twee sets: 7-5, 6-1.