Eerste encyclopedie van Waalse beweging is klaar

De eerste "Encyclopedie van de Waalse beweging" is af. Het derde en laatste deel is dinsdag verschenen. De encyclopedie is het resultaat van 10 jaar lang wetenschappelijk onderzoek.

BELGA

BR>

De 6.500 trefwoorden moeten een licht werpen op de Walen die hun werk en/of leven gewijd hebben aan hun regio en op de problemen die de opbouw van het Waals gewest heeft gekend.

Er zijn verwijzingen te vinden naar 400 kranten, 600 verenigingen en een 40-tal politieke partijen. Er zijn ook een 100-tal thema's zoals "Walen buiten", het "rattachisme", de krijgsgevangenen etc.

Het boekwerk kwam tot stand met de hulp van de regeringen van het Waals gewest en de Franse gemeenschap. De encyclopedie heeft zowel op Brussel als op Wallonië betrekking, benadrukte minister-president van de Franse gemeenschap Hervé Hasquin dinsdag. Hasquin was overigens zelf lid van het wetenschappelijk comité die de realisatie van de encyclopedie onder haar hoede nam.

"L'Encyclopédie du mouvement wallon" kan besteld worden bij l'Institut Jules Destrée, Louis Huartlaan 9, 5000 Namen (081/22.10.42).