Geen Henin in Meeuwen

Gemonkel steeg gisteren op bij heel wat Meeuwenaars die voor het televisiescherm hadden plaats genomen voor het tennisduel tussen Henin en Martinez. Door het onvoorzien uitlopen van plaatselijke werken aan het kabelnetwerk zat het centrum van Meeuwen en de wijk Ellikom op het moment van de match zonder beeld. Bij de familie Verslegers in de Vinkenstraat waren ze er niet goed van. «Ik had in de voormiddag al gezien dat het kabelnetwerk was uitgevallen,» vertelt moeder Odetta. «Uit schrik dat ik de tennismatch zou missen bel ik naar Interelectra. Daar wist men dat er werken bezig waren die zeker tegen de middag klaar zouden zijn. Inderdaad, kort na de middag hadden we terug beeld. Tegen 14 uur installeer ik mij voor een spannende halve finale en wat bleek? Geen beeld meer. Ik bel terug naar Interlectra waar ik als verklaring kreeg dat er onvoorzien nog verder gewerkt moest worden. Toen we eindelijk terug beeld hadden was de match juist afgelopen. Toen heb ik mij toch eventjes opgewonden.»

GEERT VAN BAELEN

BR>

Achteraf bekeken kan men er ten huize Verslegers wel mee glimlachen. «Over het missen van een rit in de Tour zullen we niet moeilijk doen, maar een halve finale met Henin is toch van een heel andere orde,» klinkt het.

Bij Interlectra kregen ze alvast nog andere telefoontjes van abonnees die een kink in de kabel vermoedden. «Er zijn wat problemen geweest met de installatie van een hoofdlijnversterker, een soort verdeelmechanisme in het netwerk,» weet Bart Wouters van Interlectra. «Zoals voorzien was men klaar met de werken om 12 uur. Helaas werden nog kleine gebreken vastgesteld en moesten de werklui dus terug aan de slag. Om ongeveer 15u30 was het euvel verholpen.»