Davis Cup: Frans dubbelpaar bleek te sterk

GENT -

Frankrijk haalde zaterdag een derde en beslissend punt in de Davis cup ontmoeting tussen België en Frankrijk en plaatst zich zo voor de kwartfinales. In het dubbelspel moesten Christophe Rochus en Tom Vanhoudt hun meerderen erkennen in Cédric Pioline en Fabrice Santorno: 6-3, 6-2, 7-6 (7/3).

BELGA

BR>

Voor de kwartfinale moet het Franse team zich richting Zwitserland begeven of mag het thuis de Verenigde Staten ontvangen. België zal, net als vorig jaar, in de zomer een barragewedstrijd dienen te spelen om zich in de wereldgroep te handhaven.

De Fransen kwamen zaterdag nooit echt in de problemen tegen het Belgische dubbelpaar. De eerste twee sets werden simpel gewonnen met 6-3 en 6-2. Tom Van Houdt en Christophe Rochus konden op geen enkel moment aanspraak maken op setwinst. In de derde set kwamen de Belgen agressiever voor de dag en bij een 3-2 voorsprong slaagden ze op het opslagspel van Pioline er zelfs in een eerste en meteen enige Belgische breakbal van de wedstrijd te versieren. Die werd niet verzilverd, maar ook de Fransen slaagden er, ondanks drie breakballen bij 4-4 en 0-40, in de derde set niet in een opslagspel van de Belgen te winnen en zo kon België nog een tie-break uit de wacht slepen. Deze draaide snel uit in het voordeel van de Fransen, die zo voor de eerste maal in de geschiedenis in België konden winnen.

Zondag worden de twee laatste enkelspelen van de ontmoeting, nu zonder inzet, gespeeld.