Wimbledon: Henin naar halve finale

LONDEN -

Justine Henin heeft zich geplaatst voor de halve finale van de Open Britse kampioenschappen in Wimbledon. Onze landgenote zette probleemloos de Spaanse Conchita Martinez opzij in twee sets: 6-1, 6-0.

Tim Vdv

BR>

Onze landgenote had toch wel meer tegenstand verwacht van de Spaanse, jarenlang naast Arantxa Sanchez-Vicario het boegbeeld van het Spaanse vrouwentennis. Martinez begon ook sterk aan de partij en won meteen het eerste game. Ze maakte ook in het tweede game het onze landgenote moeilijk. Maar toen vond de Waalse het welletjes. In een wip stond ze 5-1 voor en op de service van Martinez benutte ze meteen haar eerste setpunt.

Wie dacht dat men in de tweede set een andere Martinez zou te zien krijgen, kwam bedrogen uit. Ze liep nauwelijks achter een bal aan en Henin profiteerde daar optimaal van. De Waalse kende geen medelijden met de Spaanse en gunde haar zelfs geen game meer. 6-0 in de tweede set. Henin heeft het al moeilijker gehad in een kwartfinale.

In de halve finale neemt onze landgenote het op tegen de winnares tussen de Amerikaansen Jennifer Capriati en Serena Williams.