Willem Van Hanegem weg bij Sparta

ROTTERDAM -

Willem van Hanegem gaat weg bij de Nederlandse eredivisieclub Sparta. De coach liet de Rotterdamse club maandag weten dat hij geen zin heeft in nog een seizoen degradatievoetbal omdat de door hem gewenste vijf tot zes versterkingen uitblijven. De 'Kromme' nam het trainerschap in februari over van Dolf Roks, nu technisch manager bij de club.

ANP

BR>

Sparta heeft tot nu toe alleen Bouchiba (AZ) en Blinker (RBC Roosendaal) aangetrokken, en Nieuwenburg nog een jaar gehuurd van Ajax. Sparta hoopt ook nog steeds met Feyenoord zaken (huur) te kunnen doen over Thomas Buffel, die afgelopen seizoen bij Excelsior speelde.

"Met deze vier spelers plus het aantrekken van Van Hanegem hebben we onze begroting tot het uiterste opgerekt binnen de mogelijkheden tot het verkrijgen van een licentie voor volgend seizoen", aldus het Sparta-bestuur maandag.

Op het Kasteel voerden de hoofdrolspelers wekenlang een schimmenspel op over het al dan niet aanblijven van Van Hanegem. De coach had het op Spangen goed naar zijn zin en wilde blijven.

Sparta worstelde echter met het eisenpakket van Van Hanegem. Roks riep telkens weer dat de versterkingen eraan kwamen, maar kon dat in de ogen van Van Hanegem niet waarmaken.

Van Hanegem ergerde zich mateloos aan het gebrek aan daadkracht bij Sparta. Volgens hem waren die "gasten transfervrij of te huur" en dus niet duur.

De geplaagde technisch manager kan nu opnieuw beginnen. Sparta hervat op 14 juli de training en er is geen hoofdtrainer. Dat Roks weer voor de groep gaat staan, is vrijwel uitgesloten.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer