Pereira (STVV): "Eindelijk weer eerste klasse"

SINT-TRUIDEN -

"Eindelijk". Marcos Pereira lacht de tanden bloot na de eerste kennismaking in Sint-Truiden. Na een gescheurde kruisband in de linkerknie, moest de Braziliaanse balvirtuoos van KV Mechelen 5 jaar in de wachtkamer van eerste klasse. Drie jaar Zwarte Leeuw en twee schitterende seizoenen bij Maasland hebben hem gelouterd. Hij is klaar om weer te schitteren op het hoogste niveau, wil op Staaien bewijzen dat hij thuishoort in eerste klasse. "Ik ben nu 26 jaar, het is de hoogste tijd om definitief door te breken".

Marnik Geukens

Tijdens de ontspannen looptraining op het Speelhof nestelt Pereira zich op z'n dooie gemak achteraan het peloton. Het is niet het type dat zich kost wat kost wil manifesteren op de eerste training. De vlotte Braziliaan praat wel vloeiend

Antwaarps

, maar dringt zich niet op. Hij laat zijn favoriete rugnummer 11 aan Kris Buvens, want "9 is ook een mooi nummer voor een spits". De integratie in de groep verloopt vlot, Pereira trekt met enkele jongeren na de training de stad in om iets te eten. "STVV is een bewuste keuze", legt hij uit. "Ik gaf mijn job bij Vasco op, ik wilde weer prof worden op het hoogste niveau. Het was kiezen tussen Sint-Truiden en Westerlo. Ik weet dat ik ook hier niets cadeau zal krijgen, dat ik zal moeten vechten voor mijn plaats. Maar ik verwacht dat ik op Staaien sneller aan spelen toe kan komen. Dat was ook de reden waarom ik twee jaar geleden naar Maasland trok. Op die manier bouwde ik stap voor stap aan de weg terug."

Gevechtsvoetbal

Zes weken vakantie in zijn thuisland hebben Marcos Pereira zichtbaar deugd gedaan. Hij kan zorgenvrij aan de voorbereiding beginnen. In tegenstelling tot vorig seizoen, toen een enkelblessure roet in het eten strooide, is hij bovendien topfit. "Ik heb me in Brazilië gehouden aan het trainingsschema dat we hadden meegekregen. Ik voel het nu al, daar pluk ik straks de vruchten van". De stap naar eerste nationale schrikt hem niet af. Hoe hoger het niveau, hoe minder gevechtsvoetbal, is de redenering. "Ook in Sint-Truiden is het tijdperk van

kick and rush

afgesloten. Er lopen hier veel goeie voetballers rond. Jongens als Boffin en Verjans hebben al naam gemaakt, als spits is het ideaal om door dergelijke spelers bevoorraad te worden. Ik ben niet de man om achter alle mogelijke lange ballen te hollen. Daarom zou ik ook niet liever hebben dan dat STVV Mitrovic nog binnen haalt. Hoe meer goeie voetballers in de ploeg, hoe beter."

Assists

Marcos Pereira werd vorig seizoen met 20 doelpunten gedeeld topschutter in tweede nationale, maar noemt zichzelf geen goaltjesdief. "Het seizoen daarvoor scoorde ik slechts 9 keer", haalt hij aan. "Maar toen trapte Christophe Geebelen er 18 binnen. Hij verdiende er zijn transfer mee, jammer genoeg liep het mis bij KV Mechelen. Voetbal zit zo blijkbaar in mekaar: als je scoort, staan de ploegen voor je op de stoep. Maar ik hoef niet altijd in de belangstelling te staan. Als een ander ze binnentrapt, wil ik gerust zoals twee jaar geleden de assists leveren".

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer