Collstrop-arts Mikhailov: vertrouwen van sportdirecteur

BRUSSEL -

Hilaire Van der Schueren, sportdirecteur van Collstrop-Palmans, heeft het volste vertrouwen in zijn ploegdokter Andrei Mikhailov, die in mei in Reims voor het Franse gerecht moet verschijnen naar aanleiding van de TVM-affaire in de Ronde van Frankrijk van 1998.

BELGA

Mikhailov, toendertijd in dienst bij de Nederlandse wielerploeg, wordt er samen met de toenmalige ploegleider Cees Priem en verzorger Jan Moors van beschuldigd gevaarlijke stoffen in het bezit te hebben, te importeren en te vervoeren zonder medische rechtvaardiging. Mikhailov werd vorig seizoen ingelijfd als clubdokter bij Collstrop-Federale Verzekeringen en maakte mee de overgang naar fusieploeg Collstrop-Palmans.

"Ik heb het volste vertrouwen in Mikhailov en weet dat hij onschuldig is in de zaak van de Tour de France van 1998", steekt Hilaire Van der Schueren van wal. "Of er eventueel een sanctie zal getroffen worden, wanneer hij wel aan enkele dingen schuldig wordt bevonden? Dat is nu niet aan de orde, maar wij hebben nooit betwijfeld, dat onze dokter stevig in zijn schoenen staat en zich niet met onserieuze praktijken bezighoudt. Ook al komt er een veroordeling - wat ik uitsluit - dan nog blijft Mikhailov bij ons aan het werk", maakt Hiliare Van der Schueren zijn standpunt duidelijk.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer