Ferrera gemengde gevoelens bij reddingsplan

ANTWERPEN -

Emilio Ferrera mag straks een tiental nieuwe spelers op training verwachten. Dat is het resultaat van de nakende samenwerking tussen Beveren, het Engelse Arsenal en een Ivoriaanse voetbalschool. Beide willen Beveren er definitief bovenop helpen en sturen vijf spelers naar de Freethiel. Ferrera is er niet onverdeeld gelukkig mee. "Ik begrijp dat dit de enige oplossing is voor een club als Beveren, maar als trainer heb ik er zo mijn bedenkingen bij."

Wim Vos

BR>

Emilio Ferrera:

In eerste instantie was ik oprecht blij met het nieuws. Beveren heeft problemen, dat weet iedereen. We zouden gek zijn als we gratis spelers zouden weigeren. Maar voor een trainer is dit uiteraard verre van ideaal. Ik ken die nieuwe spelers niet. Wie zijn ze? Welk niveau halen ze? Het blijft afwachten.

Voor een club met weinig geld is dit waarschijnlijk de enige manier om nieuwe spelers aan te trekken.

Ik wil ook niet bij voorbaat negatief doen. De Turkse en Zuid-Amerikaanse spelers die afgelopen seizoen naar Beveren zijn gekomen, kende ik ook niet. Maar met Renato en Rodrigues waren er wel enkele verrassingen in positieve zin bij. Alleen mag men geen wonderen verwachten. Wanneer komen die spelers? Ik hoop dat ze er zullen zijn als we op 2 juli opnieuw beginnen trainen. Maar dan nog weet ik uit ervaring dat ze de nodige aanpassingsproblemen zullen kennen. Appartement, auto, het leven in België... het zal tijd kosten vooraleer ze renderen.

Misschien zal Arsenal eisen dat hun spelers in de ploeg staan?

Dan mogen ze meteen ook een Engelse trainer sturen. Want dat spel speel ik niet mee. De besten zullen op het veld staan, ongeacht of ze nu uit de eigen jeugd komen dan wel uit Engeland of Ivoorkust. Hoeveel spelers er ook bijkomen, ook volgend jaar blijf ik bij mijn principe om minstens twee of drie jongeren naar de A-kern te laten doorstromen. Vergeet niet dat Beveren zich ook dit jaar probleemloos in eerste klasse heeft gehandhaafd dankzij de jeugd. Theunis, Imschoot, Vlaeminck, De Wree... als de club straks transfergeld binnenrijft zal het, niet toevallig, aan hen te danken zijn.

Aan welk type speler heeft Beveren nood?

(grinnikt)

Reken zelf maar uit. Momenteel heeft de club nog negen spelers onder contract. Het heeft weinig zin als ik zou zeggen dat we een linksback, een middenvelder, een aanvaller nodig hebben. De waarheid is dat deze club alles en iedereen kan gebruiken.

Er is ook sprake van de komst van een sportief directeur.

Heb ik geen probleem mee. Een club die professioneel wil werken, heeft dat nodig. De spelersmarkt doorgronden, contacten leggen met het buitenland, een jeugdbeleid uittekenen, vriendschappelijke wedstrijden vastleggen: tot dusver heb ik dat allemaal zelf moeten doen, maar eigenlijk is dat niet de taak van een trainer. Zo iemand hoeft niet ook per se

boven mij te staan, maar veeleer naast< /I> mij. Dit is het zoveelste reddingsplan voor Beveren in twee jaar tijd. Hoe wantrouwig ben je geworden? Wantrouwig ben ik niet, veeleer een beetje moedeloos. Ik heb hier het jongste jaar een en ander opgebouwd, maar dat is allemaal verdwenen. Dat is weinig motiverend, geloof mij. Straks vertrekken de beste jongeren, moeten we helemaal van nul herbeginnen. Als trainer is dat allesbehalve lollig. Anderzijds ben ik blij dat Beveren nog leeft. De ijver waarmee het bestuur de jongste weken Beveren boven water heeft gehouden, het feit dat er een samenwerkingsverband tot stand is gekomen, dat alles bewijst toch dat deze club sportief nog steeds een toekomst heeft.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer