Clijsters ontmoet Henin in halve finale Roland Garros

De komende dagen worden hoogdagen voor het Belgische vrouwentennis. Een halve finale van donderdag op de Open Franse kampioenschappen wordt immers een volledige Belgische aangelegenheid.

Na Justine Henin (WTA 16) heeft nu ook Kim Clijsters (WTA 14) zich geplaatst voor de halve eindstrijd en dit houdt in dat één van beiden in elk geval de finale haalt en uitkomt tegen de Amerikaanse Jennifer Capriati, reekshoofd nummer vier, of de Zwitserse Martina Hingis, de nummer één van de wereld en uiteraard de nummer één van de plaatsingstabel. Het is trouwens de eerste maal in de geschiedenis van het Belgische tennis dat een landgenote zover komt in een Grand Slam-toernooi. Sabine Appelmans en Dominique Van Roost, die beiden ondertussen de racket aan de haak hingen, drongen door tot de kwartfinales van de Australian Open in 1997. De Francaise Mary Pierce was toen te sterk voor Appelmans, Van Roost moest toen wegens problemen aan de buikspieren opgeven tegen de Amerikaanse Mary-Jo Fernandez.

Henin versloeg dinsdag in de kwartfinales de Russische Lina Krasnoroutskaya (WTA 62) in 50 minuten en twee korte sets: 6-1 en 6-2. Onder het waakzaam oog van Prins Philippe, die ook de eerste confrontatie 'live' meemaakte, deed Clijsters identiek hetzelfde tegen de Hongaarse qualifier Petra Mandula uit Boedapest (WTA 133). Zij zegevierde met 6-1 en 6-3 in 55 minuten.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer