Kort nieuws over de Rode Duivels

Bob Peeters wordt papa

BR> Bob Peeters heeft weer gescoord: in oktober wordt hij papa. "Daarom heb ik na Schotland - België mijn maats bij de nationale ploeg op champagne getrakteerd", aldus Peeters. Peeters trekt eerst met zijn vriendin op vakantie naar Turkije. "Het toeval wil dat Peter Van Der Heyden op net dezelfde dag net naar hetzelfde hotel vertrekt."

Paspoortcontrole voor Belgen

Opschudding bij de Belgische delegatie na de training. Een man die zich voorstelde als FIFA-waarnemer eiste de paspoorten van alle Duivels op. Op het veld vergeleek hij de foto's op de paspoorten met de gezichten van de spelers. Het leek of de plaatselijke Bart De Pauw had toegeslagen met een verborgen camera, maar niets daarvan. De controle was officieel.

België - San Marino: 19-1

De Rode Duivels spelen voor de vierde keer tegen San Marino. In 1996 werd het 0-3 en thuis 6-0. Tel daar de 10-1 van de heenmatch bij en je komt aan 19-1 voor de Duivels. San Marino staat 165ste op de FIFA-ranglijst, dat is één plaats beter dan voor de heenmatch. Op plaats 164 staat Kyrgyzstan, op 166 Eritrea.

Ook Kroatië moet winnen

Letland mag de nederlaag tegen België vanavond wegspoelen met een gave prestatie tegen Kroatië. De Kroaten kunnen zich straks dan weer geen puntenverlies veroorloven om samen met België en Schotland in de running te blijven voor de WK-tickets. De Letse spits Marian Pahars, woensdag geschorst voor de clash met Kroatië, vreest dat zijn land straks een zware opgave wacht. "Tegen België geloofden we in onze kansen. Nu zijn we minder zeker. Kroatië speelt verfijnder en beter voetbal. Het zal sowieso een zware opgave worden om de score binnen de perken te houden."

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer