Zillionbaas reageert op aantijgingen homejacking

"Wie denkt dat ik de homejacking heb opgezet, is zot", zegt Zillion-baas Frank Verstraeten. "Brigitta Callens stuurt die verdenkingen aan mijn adres zèlf de wereld rond". Héél laag. Ze heeft verdomme met eigen ogen gezien hoe die homejackers mij halfdood hebben geslagen. Dat Brigitta mijn boekhouding heeft gepikt, vergeef ik haar wel."

JOHN DE WIT

Vijf maanden na datum doet de homejacking in de Antwerpse flat van ex-miss België Brigitta Callens meer dan ooit stof opwaaien. Het gerechtelijk onderzoek in deze zaak draait op volle toeren, ondervragingen en huiszoekingen volgen elkaar op. De kranten Gazet van Antwerpen en Het Belang van Limburg publiceerden zaterdag het bericht dat Callens dagenlang is ondervraagd over de diefstal van een zwarte boekhouding bij Verstraeten, die mogelijk met de homejacking verband houdt. Haar vriendje na Verstraeten, ex-discotheek-uitbater Paul Van Os, bekende dat hij Callens heeft geholpen bij die diefstal. "Brigitta en ik werden zodanig lastig gevallen door Verstraeten die dreigde naaktfoto's van haar uit te brengen dat ze een stok achter de deur wilde hebben", zei Paul Van Os in de krant.

"De insinuatie dat ik de homejacking heb geënsceneerd om die boekhouding terug te krijgen is waanzin", reageert Frank Verstraeten. "Brigitta heeft die insinuatie ook al eens gemaakt: walgelijk, dégoutant, gewoon. Ze heeft mij zien kreperen, gezien hoe ik op mijn hoofd ben afgeranseld, ze heeft mijn bloed verdomme over de grond zien vloeien..." "Ik was geblinddoekt en gekneveld, mijn tong voelde kurkdroog aan, ik dacht dat mijn uur geslagen was", vervolgt de Zillion-baas. "Brigitta weet héél goed dat ik met heel die histoire niets te maken heb".

Verstraeten zegt zich in te houden omdat het onderzoek volop bezig is, maar geeft toe dat Callens in zijn flat de boekhouding van Zillion-Beach heeft gestolen terwijl hij op vakantie was. "Daar heeft ze een fout gemaakt in opdracht van Paul Van Os. En dan? Brigitta heeft mij die boekhouding teruggegeven en ook de kopieën die ze ervan genomen had. Ieder mens kan fouten maken en verdient een tweede kans. Dat van die boekhouding heb ik haar vergeven. Daar til ik niet aan."

Volgens Verstraeten klopt het van geen kanten dat Brigitta die boekhouding heeft gestolen omdat ze door hem zou zijn bedreigd. "Ik heb Brigitta nooit bedreigd", zegt hij. "Ik héb zelfs geen naaktfoto's van haar om haar te kunnen chanteren. Met die diefstal heeft ze niet haar eigen belangen, maar die van Van Os gediend. Méér zeg ik daar niet over".

"Paul Van Os was een vriend van mij", vervolgt Verstreaten. "Hij beweert nu dat ik niet kon verdragen dat Brigitta na mij met hem een affaire was begonnen. Ik verdroeg dat wel maar heb het niet gepikt dat hij daarover loog tegen mij. Vrienden liegen niet tegen elkaar en dat heeft hij wel gedaan. En dat ik hem daarvoor heb bedreigd? Laten we zeggen dat we daarover zware discussies hadden".

"Ik moet mij altijd maar verdedigen", besluit de Zillionbaas. "Mensen beginnen mij zo stilaan te beschouwen als een krankzinnige gek die zich inlaat met gewapende maffiapraktijken. Een gek die tot alles in staat is. Dat is een verkeerd beeld. Ik heb misschien extreme uitspattingen, maar die kaderen altijd in euh...goedheid. Ooit gooi ik in een interview alles op tafel opdat de mensen hun mening herzien want ik ben heel die miserie werkelijk kotsmoe..."

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer