Dimitri de Condé: "Deze week transfer afronden"

CHARLEROI -

Hoewel hij al veel hoogtes en laagtes heeft meegemaakt in het voetbal, een grotere vernedering als in de verloren wedstrijd tegen Aalst (4-0) zal Dimitri De Condé waarschijnlijk nooit meer meemaken. Trainer Scifo kon het gestuntel van zijn ploeg niet meer aanzien en wisselde de 26-jarige middenvelder al na 24 minuten. De zoveelste ontgoocheling voor de speler van Charleroi dit seizoen.

David Mercken

Ondanks alles behoudt De Condé een positieve kijk op de dingen. "Wat kan ik anders doen? In september al kreeg ik te horen dat ik moest vertrekken. En dat ondanks de positieve kritieken die ik kreeg. Ook andere spelers, waaronder Roberto Bisconti, verkeren in hetzelfde geval. Al die toestanden zijn natuurlijk niet bevorderlijk voor de sfeer in de kleedkamer. Vandaar dat Charleroi niet meer dezelfde resultaten haalt als in het begin van de competitie."

Diezelfde Bisconti had zondag meer geluk. Hij mocht 25 minuten

langer

op het veld staan dan De Condé. "Vraag me niet naar een reden voor die vroege wissels. Ikzelf speelde niet slecht, maar dan leed ik ongelukkig balverlies en daarop scoorde Aalst het openingsdoelpunt. Feit is dat we als ploeg nog maar eens gefaald hebben. Maar het is wel opvallend dat altijd dezelfde spelers geslachtofferd worden. Daarom deed het extra deugd dat de supporters mijn naam bleven scanderen. Voor mij persoonlijk het enige hoogtepunt van de wedstrijd."

Lommel

Voor De Condé is het een bijna uitgemaakte zaak. Volgend seizoen draagt hij niet langer het shirt van de

Carolo's.

De naam van zijn ex-club Lommel is al meerdere keren gevallen. Maar de Limburger houdt de lippen voorlopig op mekaar. "Ik ben er voor 95% zeker van dat Charleroi mij gratis laat vertrekken. Daarom heb ik mijn manager

(Dirk Degraen)

aan het werk gezet. Er zijn vage contacten geweest met enkele clubs, waaronder ook Lommel. Ik zou niet neen zeggen tegen een eventuele terugkeer. Maar ik heb nog nergens getekend. Als alles normaal verloopt, dan weet ik eind deze week waar ik volgend jaar speel." Hopelijk voor De Condé het einde van zijn lijdensweg.