Onderzoek naar gratieverlening Clinton

Een speciale commissie van het Amerikaanse Congres gaat een onderzoek uitvoeren naar ex-president Bill Clinton en diens gratieverlening van Marc Rich. Clinton verleende kort voor zijn aftreden ontslag van rechtsvervolging aan de wegens fraude en belastingontduiking aangeklaagde Marc Rich. De commissie wil nu weten of dat besluit verband hield met forse donaties die de ex-vrouw van Rich deed aan een naar Clinton genoemde bibliotheek.

BELGA

Denise Rich zou meer dan 18 miljoen frank hebben geschonken aan het fonds voor de bibliotheek. De vrouw wil niet voor de commissie verschijnen. Haar man woont al sinds 1983 in Zwitserland om zo uit handen van de Amerikaanse justitie te blijven.

De onderzoekscommissie onderzoekt mogelijkheden om Denise Rich te dwingen een verklaring af te leggen. De vrouw beroept zich op het recht geen getuigenis te hoeven afleggen als deze haar persoonlijk kan schaden. Nieuwe rivier door aardbeving in India AHMEDABAD (ANP) = De door een verwoestende aardbeving getroffen Indiase deelstaat Gujarat is een nieuwe rivier rijker. Waarnemingen door satellieten hebben aangetoond dat tot een dusver ondergrondse waterstroom na de beving aan de oppervlakte is gekomen. De nieuwe rivier is zeker honderd kilometer lang en tachtig meter breed, aldus de zaterdageditie van The Times of India. De waterstroom loopt vanuit Pakistan India binnen door een zoutvlakte. Volgens de krant zijn ook vele kleinere stromen op de satellieten zichtbaar. Het gebied waar de rivier is ontdekt is overigens niet of nauwelijks toegankelijk voor mensen. Man verdrinkt in plantaardige olie LUBBOCK (REUTERS) = Een 34-jarige man is vrijdag bij een bedrijf in het Texaanse Lubbock verdronken in plantaardige olie. Donald Boone viel in de tank met olie toen hij bezig was met reparaties. Volgens lijkschouwer Robert Byers viel Boone met het hoofd naar beneden in de vloeistof. "We gaan voorlopig uit van een ongeluk." De olie zou gebruikt worden om snacks in te frituren. Het bedrijf waar Boone werkte, maakt onder meer snacks./.LVK ./. 100740 FEB 01

Aangeboden door onze partners