Plannen voor conservatief Vlaams opinieblad

Er zijn plannen voor een nieuw Vlaams tijdschrift. Het weekblad mikt op de "Vlaams-nationalistische en ethisch-conservatieve" lezers in Vlaanderen.

BELGA

Initiatiefnemer is gewezen advocaat Paul Doevenspeck. Aanleiding is een manifest ongenoegen over de aapak door de kranten van de "Vlaamse zaak" en de "invasie van het linkse gedachtengoed" in de weekbladpers. Het blad zou niet meedoen aan het "cordon sanitaire" rond het Vlaams Blok.

Doevenspeck, een voormalige associé van Hugo Schiltz (VU), wacht op toezeggingen van potentiële investeerders en van journalisten.

Volgens Paul Beliën, ex-journalist van Gazet van Antwerpen en Trends, kan het blad het begin worden van een "Forza Flandra", een politieke hergroepering van rechtse krachten in Vlaanderen.

Beliën is gecontacteerd om mee te werken aan de publicatie.

Ook ex-minister van defensie Leo Delcroix (CVP) is aangesproken. Maar hij zou voorlopig geen tijd hebben om op zoek te gaan naar geld, al ziet hij wel het gat in de markt. De politicus is overigens van mening dat Vlaanderen "nood heeft aan een conservatieve partij" en heeft aangeraden met jongere journalisten in zee te gaan.

Aangeboden door onze partners