26 personen gegijzeld bij gewapende overval

Het dagblad

La Meuse

heeft in zijn zaterdageditie bericht over een gewapende overval donderdagmorgen op een bedrijf in Milmort (Herstal). Noch de politiediensten, noch het parket van Luik heeft deze informatie verspreid. De feiten speelden zich af in het bedrijf ISPC dat spullen aan de horecasector levert. 26 personen werden bij hun aankomst in het bedrijf gegijzeld.

BELGA

De daders, vijf gemaskerde mannen, waren gewapend met Kalachnikovs voorzien van geluidsdempers. Ze beschikten over een scanner waarmee ze de politiegesprekken beluisterden en praatten via een walkie-talkie met hun kompaan die buiten op de uitkijk stond.

Onder bedreiging diende een boekhouder de kluis open te maken. Daarin zaten enkele miljoenen franken die de overvallers meegraaiden. Ze namen ook de portefeuilles en de GSM's van de gijzelaars mee. Eén overvaller dreigde toen hij het gebouw verliet een granaat te gooien indien men de deur zou openen van het lokaal waar de bedienden op de grond lagen. De overvallers zijn daarop weggevlucht aan boord van een BMW van één van de personeelsleden. De gijzelaars, sommigen geslagen en mishandeld, verkeerden allen in shocktoestand.