AA Gent wint topper tegen Westerlo

HASSELT -

In de hoogste voetbalklasse heeft AA Gent Westerlo verslagen met 3-1. Twee vroege goals van de Buffalo's was de basis van deze zege. Ook GBA, RC Genk, Moeskroen, Lokeren en Lierse konden de drie punten thuishouden.

tvandevelde

BR>

AA Gent - Westerlo 3 - 1

Günther Schepens bracht Gent, net als vorige week tegen Sint-Truiden, al na 1 minuut op voorsprong. 3 minuten later leek de wedstrijd al gespeeld toen Hossam de score verdubbelde. Westerlo was niet aangeslagen en creëerde enkele doelkansen. Op het halfuur maakte Wilmssen de aansluitingstreffer. Dichter kwam Westerlo niet meer. Integendeel. Het doelpunt viel aan de overkant via Eric Joly die de Gentse zege veilig stelde.

Moeskroen - Sint-Truiden 1 - 0

Moeskroen behaalde een zuinige zege in een saaie wedstrijd. Halfweg de eerste helft opende Marcin Zewlakow de score. STVV probeerde wel om de achterstand weg te werken, maar het kwam alweer niet tot scoren. Door deze zege handhaaft Moeskroen zich in de subtop. Sint-Truiden blijft in het sukkelstraatje zitten.

Lierse - Charleroi 2 - 0

In Lier kon ook nog eens gejuicht worden. Van Meir bracht de Pallieters al vroeg in de wedstrijd op voorsprong via een strafschop. De Zebra's konden daar weinig tegenover stellen zodat Lierse met een 1-0 voorsprong kon gaan rusten. In de tweede helft verdubbelde de ingevallen Huysegems de score. Even later kreeg thuisspeler Claeys zijn tweede gele kaart maar de voorsprong van Lierse kwam niet meer in gevaar.

Lokeren - Eendracht Aalst 2 - 0

De eerste helft was om zo snel mogelijk te vergeten. Weinig doelkansen en weinig opwinding in deze saaie wedstrijd. De tweede helft zag er beter uit. Vonasek scoorde zijn derde doelpunt in twee wedstrijden. Even later stelde Bangoura voor Lokeren de zege veilig.

Germinal Beerschot - Harelbeke 2 - 1

GBA heeft de kleine zegereeks van Harelbeke kunnen afbreken. Doelpunten van Dagano en nieuwe aanwinst Culina (overgekomen van Ajax) konden de Ratten op afstand houden. Harelbeke speelde aardig mee in deze wedstrijd en speelde met veel vertrouwen. Thompson kon in blessuretijd nog milderen tot 2-1.

RC Genk - SK Beveren 1 - 0

Ook hier weinig animo tussen twee teams die in de grijze middenmoot vertoeven. De thuisploeg trok uiteindelijk aan het langste eind via een strafschopdoelpunt van de Kroaat Zoran Ban.