Johan Van Herck zet punt achter carrière

Johan Van Herck zet met onmiddellijke ingang een punt achter zijn tenniscarrière. Van Herck sukkelt al twee jaar lang met zware rugproblemen en was daardoor op de wereldranglijst weggezakt naar plaats 232.

BR>

Van Herck debuteerde in 1993 in het profcircuit en kende zijn absolute topjaar in 1996. Dat jaar werd hij Belgisch kampioen. In de finale versloeg hij titelverdediger Kris Goossens in vier sets. Dat zelfde jaar speelde hij onder meer de halve finales van de ATP-toernooien van Kopenhagen en Palermo en de kwartfinale van het ATP-toernooi van Porto. In 1997 en 1998 bereikte hij de halve finales van het ATP-toernooi van Coral Springs. In 1996 bereikte hij de 65e plaats op de wereldranglijst, zijn hoogste notering ooit.

Voor Belgïë speelde Van Herck tien enkel- en twee dubbelspelen in de Davis Cup. Hij debuteerde in die Davis Cup in februari 1995 met een overwinning tegen de Rus Evgeni Kafelnikov. Van de tien enkelspelen won hij er trouwens zeven, waaronder een spraakmakend duel tegen de Fransman Cedric Pioline. De twee dubbelspelen die hij voor België afwerkte, verloor hij. Hij besloot zijn Davis Cup-carrière trouwens met het dubbelspel in de ontmoeting met Tsjechië, in september 1999.

Van Herck had een aangeboren rugprobleem, iets wat hem zijn ganse carrière parten zou spelen. Toen hij in 1999 te kampen kreeg met een stressfractuur in de rug, bleek dat het begin van het einde. Van Herck is het terugvechten nu beu.