Derde finale in vier jaar voor Real Madrid?

Real Madrid staat dinsdag voor de belangrijkste wedstrijd van het seizoen 2000-2001. In de thuismatch kunnen de Spanjaarden voor de derde keer in vier jaar de Champions League-finale behalen. De tegenstrever in de halve finale zijn de stugge Duiters die de bittere pil van de verloren finale tegen Bayern München voor eens en voor altijd willen doorslikken.

BR>

De meest recente confrontatie tussen Real Madrid en Bayern München dateert van vorig jaar toen beide teams tegenover elkaar stonden in de halve finale. Na twee duels bleken de Koninklijke te sterk en mochten zij naar het Stade de France afzakken voor de finale tegen Valencia.

Het parcours dat Madrid en Bayern aflegden mag gezien worden. Real kwam zowel in de eerste als in de tweede ronde als groepsleider uit de bus. Daarbij hield de ploeg van trainer Del Bosque Spartak, Leverkusen, Sporting, Anderlecht, Leeds en Lazio achter zich. In de kwartfinale speelde Real het Turkse Galatasaray van de mat met 3-0. In de heenwedstrijd gaf het een 0-2 voorsprong uit handen (3-2).

Bayern kan een gelijkaardig parcours voorleggen: het eindigde in de eerste ronde voor PSG, Helsingborg en Helsinki was in de tweede ronde te sterk voor Arsenal, Lyon en Spartak. In de kwartfinale won

FC Hollywood

in twee wedstrijden 1-0 en 2-1.