Koppen van politici in reclame (audioverslag

In twee recente reclamecampagnes worden de hoofden van de Vlaamse ministers Vogels en Stevaert gebruikt, telkens zonder toestemming van de politici. Vogels is tegen, Stevaert heeft geen bezwaar 'omdat het reclame is voor een goed doel."

BELGA

Vlaams minister van Welzijn Mieke Vogels distantieert zich uitdrukkelijk van de recente publiciteitscampagne voor de lijn van babykleding 'bla bla bla'. “De minister gaf geen toestemming voor het gebruik van haar foto voor de affiches en het reclamemateriaal, en heeft op geen enkel moment haar medewerking verleend bij het tot stand komen van de reclamecampagne,” aldus het kabinet. Volgens het kabinet neemt minister Vogels daarom ook juridische stappen tegen de kledingsfirma, en legt een klacht neer bij de jury voor eerlijke praktijken inzake reclame.

Het hoofd van Vlaams minister Steve Stevaert wordt vanaf deze week gebruikt in een campagne van Res Barter System. Het bedrijf biedt Stevaert-banen aan, waarin werknemers kort bij huis kunnen werken. Zo wil Res Barter System het fileprobleem aanpakken. De campagne is van Wim Schamp. Minister Stevaert protesteert niet. “Ik heb er niets op tegen dat ze mijn hoofd gebruiken, zeker niet als het voor zo'n goed doel is. Als ze een bekende Vlaming gebruikten, zouden ze moeten betalen. Dat doen ze nu dus niet. Maar ik ga ze wel een briefje sturen om eventueel een schenking te geven aan de de ouders van verkeersslachtoffers.”

Reacties van Marc Cenaeme (Res Barter Systems) en Vlaams minister Steve Stevaert

Marc Cenaeme (00:51')
     ?      ?      ?
Klik op het ikoontje van je keuze.
Steve Stevaert (01:27')
     ?      ?      ?
Klik op het ikoontje van je keuze.
Aangeboden door onze partners