Kroongetuige 'oprit-moord' hoorde drie mannenstemmen

In het onderzoek naar de moord op Wilfried Hauben (32) uit Genk is nog geen enkele verdachte aangehouden. De man werd maandag rond middernacht op de oprit aan de achterkant van zijn appartement op de Hoevenzavellaan neergeslagen met een ijzeren staaf. Verder onderzoek wijst uit dat de jonge vader van een tweeling enkele raken klappen incasseerde op het hoofd, in de nek en op de dij. Ook zijn linkerhand is helemaal verbrijzeld.

MIREILLE MAES

Kroongetuige in dit moordonderzoek is de Maasmechelse vriendin waarmee Hauben op het ogenblik van de moord aan het bellen was. De vrouw verklaarde in eerste instantie dat ze door de hoorn enkele doffen slagen hoorde waarna het plots stil werd. Ze belde meteen de echtgenote van het slachtoffer die in het appartement zat. Die vrouw ging op haar beurt hulp halen bij de vader van Hauben. Hij vond zijn zoon badend in een plas bloed langs zijn BMW.

Later voegde ze aan de verklaring toe dat ze op de achtergrond drie mannenstemmen heeft gehoord. Dat zou erop kunnen wijzen dat er meerdere personen bij de moord aanwezig waren. Momenteel blijven de ijzeren staaf waarmee de moord werd gepleegd en de daders spoorloos. De federale politie en de politie van Genk zijn momenteel bezig met het ondervragen van de ruime kennissenkring van het slachtoffer omdat ze vermoeden dat het motief voor deze brutale moord in die richting moet worden gezocht.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer