Clubnieuws

Yattara naar buikspierspecialist
DEURNE - Bij Antwerp werd de verrassende nederlaag bij Harelbeke uitgepraat. Ibrahim Yattara, die hinder blijft ondervinden van de buikspieren, raadpleegt dinsdag een specialist. Tony Sergeant had niet langer hinder van zijn eerder opgelopen knieblessure. Laszlo Nagy moest zich beperken tot licht loopwerk. Ook Barry Budts (kuit) en Dragan Siljanoski (knie) werken verder aan hun revalidatie.

Wederoptreden De Wree komt dichterbij
BEVEREN - Trainer Emilio Ferrera onderwierp de spelerskern zondag nog aan een training in zaal. Iedereen was van de partij. Enkel Kris De Wree (knie) trainde nog niet mee. Hij ging vorige week naar het ziekenhuis voor een scanneronderzoek. Op basis daarvan werd voor hem een aangepast programma opgesteld. Ferrera hoopt dat De Wree tegen het einde van de week weer mag aansluiten bij de groep. Maar meer dan waarschijnlijk komt de wedstrijd van zaterdag op het veld van Genk nog te vroeg voor de jonge aanvaller.

Dufer en Remacle langs de kant
CHARLEROI- Grégory Dufer (adductoren) en Gauthier Remacle (knie) trainden maandag niet mee. Beiden kunnen dinsdag opnieuw bij de groep aanpikken. Sebastian Rassart sloot maandag opnieuw aan. Over de sanctie voor Christian Negouai - twee rode kaarten in evenveel weken - viel nog geen beslissing.

De Franse verdediger Kelban van PSG, die vorig seizoen al werd uitgeleend aan Créteille, tekende maandag een contract tot het einde van het seizoen. Een Duitse aanvaller uit de Regionnalliga, die zaterdag meetrainde en ook de belangstelling van 1.FC Kaiserslautern geniet, wordt één van de volgende weken verder getest.

Van der Elst 2 weken onbeschikbaar
GENK - Chris Van Geem kreeg tijdens het weekend een injectie toegediend om zijn knieblessure sneller te laten helen. Gehoopt wordt, dat hij donderdag opnieuw bij de groep kan aansluiten. Marc Hendrikx (knie) en David Paas (hamstrings) werkten zonder veel problemen hun trainingsschema af.

Céderic Van der Elst zal zich zijn debuut in Westerlo nog lang heugen. Naast de pandoering, moest de jonge middenvelder ook nog een knieblessure voor lief nemen. Van der Elst onderging maandag een MNR om na te gaan hoe zwaar de verrekking aan de mediale band is. Vast staat, dat hij minstens 2 weken buiten strijd is.

RC Genk speelt dinsdagavond om 19u30 vriendschappelijk op het terrein van derdeklasser KTH Diest.

Trainingsnieuws
GENT - Maandag trainden enkel de spelers die geen volledige wedstrijd speelden in Sint-Truiden. Martin Laamers sluit wellicht woensdag of donderdag aan bij de groep. Morten Pedersen had een reactie op de achillespees en heeft dinsdag een afspraak bij clubdokter Rousseau.

Versterkte beloften tegen Willem II in Veltwijckpark
ANTWERPEN - Dinsdagavond spelen de beloften tegen de invallers van Willem II. De wedstrijd vindt plaats in het Veltwijckpark en begint om 19u30. Van de A-kern komen Culina, Cisse Severeyns, Stephan Van Der Heyden, Djordje Svetlicic, Boldiszar Bodor, Manu Karagiannis en Peter Maes in actie. Gregory Scattone is geselecteerd voor een wedstrijd met de -18jarigen in Luxemburg, maar als die match wordt afgelast, speelt ook hij tegen Willem II.

Justice Sandjon (achillespees) zal waarschijnlijk eind deze week opnieuw beginnen lopen, maar hij blijft onbeschikbaar voor het duel met Harelbeke. Vilson Knezevic (lies) moest de training opnieuw staken. Kristof Snelders (bil) beperkte zich tot wat loopwerk. Djordje Svetlicic, die vorige zaterdag ziek forfait moest geven, hervatte de groepstraining.

Lierse bankzitters oefenen vanavond tegen Sturm Graz
LIER - Lierse speelt dinsdagavond een bijkomende oefenmatch tegen het Oostenrijkse Sturm Graz. De partij wordt om 19u30 op het Lisp op gang gefloten. "Bedoeling is om de jongens die de laatste weken weinig aan spelen toekwamen, wat matchritme op te laten doen", aldus trainer Walter Meeuws. Lierse gaat van start met Van der Straeten, Verlinden, Hoefkens, Poorters, Struyven, Laeremans, Claeys, Somers, Carlos Alberto, Pepa en Spiteri.

Predrag Sikimic zal met zijn open vleeswonde wellicht een tweetal weken langs de kant blijven. Ook Karel Snoeckx (enkel) moet voorlopig nog rusten. De Nigeriaan Michael Nnaji wordt eind deze maand in Lier verwacht. Maandag landden alvast vrouw en kind van Carlos Alberto op Schiphol. Zij zullen zich samen met de middenvelder in ons land vestigen.

Janssens blijft thuis met griep
LOKEREN - Kapitein Chris Janssens moet enkele dagen binnen blijven met griep. Doelman Daniel Zitka kloeg over hinder in de knie. Adekanmi Olufade kreeg twee hechtingen in de gekloven bovenlip.

Nu Mladen Dabanovic naar Turkije is, zoekt Lokeren een nieuwe tweede keeper. Eén van de kandidaten is vorige week op Daknam aangekomen. De 19-jarige Poolse belofteninternational Kuba van Lech Poznan blijft nog minstens een week testen.

Van Hout en Ribus normaal inzetbaar tegen Standard
MECHELEN - Dinsdagavond speelt KV Mechelen op de jeugdvelden de traditionele dinsdagwedstrijd tegen vierdeklasser Boortmeerbeek. Zoals vorige week tegen Walem, mogen de supporters ook nu het A-elftal verwachten. De wedstrijd begint om 19u30. Johan Bal doet niet mee. De verdediger viel tijdens de namiddagtraining uit met een verrekking. Dinsdag wordt een echografie gemaakt. Het is twijfelachtig of Bal speelklaar geraakt voor de wedstrijd tegen Standard. Joris Van Hout werd tegen Moeskroen vervangen, omdat hij een lichte hersenschudding opliep. Maandagmorgen ging hij op doktersbezoek. De lange spits kreeg het licht op groen en liep na de middag enkele rondjes. Ook Daniël Camus hernam met loopoefeningen. Op de laatste training met het oog op de wedstrijd tegen Moeskroen, viel Steven Ribus uit. Maandag trainde hij wel al met de groep. Normaliter moeten Van Hout en Ribus inzetbaar zijn op Standard.

Godfroid aan wederoptreden toe?
SCLESSIN - Standard zal zondag niet in zijn sterkste opstelling kunnen aantreden tegen KV Mechelen. Robert Prosinecki (dij) blijft zeker nog één weekend aan de kant. Didier Ernst en Ivica Mornar zijn geschorst. Manu Godfroid zat in Brugge voor het eerst sinds bijna een jaar weer op de bank. Mogelijk krijgt hij zondag een nieuwe kans.

Tegen KV Mechelen mogen dames en kinderen net als tegen Germinal Beerschot gratis binnen. De gratis kaartjes dienen wel vooraf op het secretariaat te worden afgehaald.

Fiers 4 weken out
SINT-TRUIDEN - Filip Fiers, die zaterdag een dubbele breuk aan de linkerarm opliep, kreeg maandag in het Trudoziekenhuis te Sint-Truiden eerst het bezoek van de technische staf, waarna ook de spelers hun opwachting maakten. Fiers verlaat dinsdagmorgen het ziekenhuis en is minstens 4 weken onbeschikbaar.

Maandag werd er tweemaal getraind. Philippe Lenglois en Koen Schockaert keren terug uit schorsing en zijn zaterdag opnieuw inzetbaar in Moeskroen.

Mitrovic moet rusten, Dos Santos toch geen operatie
WESTERLO - Dalibor Mitrovic liep een contractuur op in de bil en moet voorlopig rusten. Frank Machiels (lies) beperkte zich maandag tot wat lopen. Dat deed ook Anchi Rudy die aan de conditie werkt. Antonio Dos Santos (buikspieren) moet dan toch niet worden geopereerd. De blessure bleek slechts een ontsteking. Hij test dinsdagavond met de reserven tegen Vigor Beringen. In deze oefenpot verschijnen ook Dirk Thoelen, Mario Verheyen, Ives Serneels, Cvijan Milosevic, Vedran Pelic en testspeler Imacl Baba aan de aftrap. Jongelingen Kevin Vandenbergh en Kenny Vanhoevelen zijn niet van de partij, omdat zij woensdag een wedstrijd spelen met de nationale beloften.