Selle Italia ontslaat 3 Colombiaanse renners

ROME -

De Colombiaanse klimmer José Jaime Gonzalez Pico, kortweg 'Chepe' Gonzalez en diens landgenoten Fredy Gonzalez Martinez en Ruben Alveiro Martin moeten weg bij zijn Colombiaans-Italiaanse ploeg Selle Italia (tweede divisie). Het ontslag komt kort nadat het Italiaanse gerecht de Colombiaan in beschuldiging stelde voor het bezit van dopingprodukten. De ploegleiding van Selle Itali nam dezelfde maatregel ook tegen de Colombiaanse ploegdokter Nino Alberto Beltran, die eveneens op het bezit van verboden produkten werd betrapt.

AFP

Bij een routinecontrole had de Italiaanse politie op 23 maart verscheidene dopingprodukten, waaronder groeihormonen, anabole steroïden en cafeïnepleisters, in de wagen van de ploegdokter aangetroffen. Daarna werden bij huiszoekingen in het hotel waar de ploeg tijdens de Internationale Wielerweek verbleef, dopingprodukten gevonden in de kamer van de 32-jarige Gonzalez. De dokter verklaarde dat de produkten aangetroffen in de wagen niet voor de renners bestemd waren, maar wel voor zijn Colombiaanse patiënten.

Het parket heeft het dossier onmiddelijk overgemaakt aan het Italiaans olympisch comité en opende een juridische procedure, gebruik makend van de nieuwe anti-dopingwet die sinds november in Italië van kracht is.