Bondscoach Waseige: "Logische zege"

BRUSSEL -

Robert Waseige was een tevreden coach na de 10-1 winst van zijn Rode Duivels tegen San Marino, het zwakke broertje in hun kwalificatiegroep voor het WK 2002 in Japan en Zuid-Korea: "Het was een logische zege van profs tegen amateurs."

BELGA

BR> "Uit de hoge cijfers spreekt respect voor de tegenstander, respect voor het publiek en het geduld van mijn spelers." Waseige vond namelijk de 3-0 bij de rust niet echt veel navenant het aantal gecreëerde kansen: "De jongens zijn echter geduldig blijven spelen, lieten de bal het werk doen en gingen niet overhaast op zoek naar de volgende goal. Het is ook de verdienste van de spelers dat ze tot het eindsignaal zijn doorgegaan", aldus Wasseige.

"Tijdens de rust heb ik niet gevraagd om het doelpuntensaldo op te krikken. Ik wilde vooral kwaliteit is ons spel zien. Vandaag heb ik ook gelijk gekregen met mijn keuze voor slechts twee aanvallers. Het is namelijk niet het aantal aanvallers wat het aantal doelpunten bepaalt, wel het benutten van de ruimte. We wilden winnen met offensief spel, en dat is ons gelukt. Nu kunnen we als leider naar Schotland trekken. Vooral psychologisch is dat geen onbelangrijk gegeven."

Waseige ziet nog een ander voordeel van de ruime zege: "Misschien dat ons hoge doelpuntensaldo (14 tegen 1) de andere favorieten in onze groep wel een beetje onder druk zal zetten."