PSV verliest met het kleinste verschil

Kaiserslautern was niet echt de betere ploeg. PSV had meer balbezit, kreeg de betere kansen, maar miste in de afwerking. Rijpe doelkansen voor Kezman en De Jong hadden de club uit Eindhoven zelfs een overwinning kunnen bezorgen, al moet wel gezegd worden dat Kaiserslautern ook een paar zuivere kansen had op 2-0.

BR>

De reden dat de Duitsers achterin de nul konden houden, was volledig te wijten aan gelegenheidsdoelman Weidenfeller. De tweede doelman van Kaiserslautern kreeg net voor de wedstrijd te horen dat hij voor sterkhouder Koch mocht invallen, die zichzelf had geblesseerd. Weidenfeller mag van een geslaagd debuut spreken want met vier topreddingen werd hij man van de match.

Kaiserslautern-PSV was een aantrekkelijke partij in de kwartfinale van de UEFA-Cup, met veel kaarten en veel doelkansen. De 1-0 is voor de club van trainer Erik Gerets nog een gunstig resultaat. PSV zal in de terugwedstrijd vanaf de eerste minuut moeten aanvallen, iets wat het in het verleden op het Europese toneel nog maar weinig toonde, met uitzondering van de 3-0 thuisoverwinning tegen PAOK Saloniki in de tweede ronde. Een man als Ruud van Nistelrooy is op zo'n moment geen overbodige luxe.