Uefacup: PSV bibberend naar kwartfinale

PARMA -

PSV heeft zich donderdag geplaatst voor de kwartfinales van de strijd om de UEFA-beker. De Nederlandse ploeg van coach Eric Gerets verloor het tweede duel tegen het Italiaanse Parma wel met 3-2, maar had de heenwedstrijd gewonnen met 2-1. PSV verspeelde in de tweede helft een voorsprong van 2-0.

BELGA

In de kwartfinales komt de Eindhovense ploeg uit tegen de winnaar van de tweestrijd tussen het Duitse Kaiserslautern en het Tsjechische Slavia Praag. De duels in de volgende ronde vinden plaats op 8 en 15 maart.

De Eindhovenaren startten de uitwedstrijd donderdag voortreffelijk. Rommedahl zette de Eindhovenaren na ruim een half uur op 1-0. Op slag van rust tekende Kezman voor 2-0, toen doelman Buffon een vrije trap van John de Jong niet onder controle kreeg.

Na 63 minuten kwam Parma terug in de wedstrijd via een treffer van Milosevic uit een omstreden strafschop. Zes minuten later kopte dezelfde speler de gelijkmaker in: 2-2. In blessuretijd maakte invaller Montano de beslissende treffer. Daarna was het nog enkele minuten bibberen voor PSV, maar Parma scoorde niet meer.