Manchester toont zich op de transfermarkt

Weinig teams in Europa doen het Manchester United na. Zonder grote inversteringen is de Engelse club ieder jaar weer torenhoog favoriet. Ook dit jaar steekt Man U ver boven de concurrentie uit. Maar deze zomer lijkt het bestuur met deze traditie te breken. Het verlanglijstje van coach Alex Ferguson ligt in de bestuurskamers al klaar om gelezen en uitgevoerd te worden. Bovenaan prijkt de naam van PSV-aanvaller Ruud van Nistelrooy waar de Mancunians ruim 1 miljard frank voor veil hebben. Andere spelers, die Ferguson volgend seizoen graag bij Manchester zou willen zien voetballen, zijn Rivaldo (Barcelona), Lazio-middenvelder Pavel Nedved en Parma-verdediger Lilian Thuram.

BR>

Iedereen is het er bij de Engelse topclub over eens dat er versterkingen moeten komen om Manchester weer op het niveau van twee jaar geleden te krijgen. In 1999 won de club van Ferguson de

treble

. Vleugelspeler Ryan Giggs: "We spelen minder goed dan twee jaar geleden. Bij de start van de competitie in 1999 waren er enkele nieuwe gezichten: Jaap Stam, Dwight Yorke en Jesper Blomqvist. Zij leverden allen een indrukwekkende bijdrage aan de successen van dat seizoen. Dit jaar waren er vrijwel geen versterkingen en ik ben van mening dat je die nu juist wel nodig hebt in een team met spelers van wereldklasse."