Ronny Gaspercic: "Ik wil weer hogerop"

EXTREMADURA -

Ronny Gaspercic sleept zich naar het einde bij Extremadura, momenteel 14de in de Spaanse

Segunda Division

. De Belgische doelman is straks einde contract en lonkt naar een Spaanse topklasser. "Ondanks dit verloren jaar wil ik hier blijven. Voor een terugkeer naar België is het nog te vroeg."

Drie jaar geleden sneed Ronny Gaspercic zijn buitenlands avontuur aan. Hij vond onderdak bij het pas gepromoveerde Extremadura, dat al na één seizoen de

Primera Division

opnieuw vaarwel moest zwaaien. Vorig seizoen boerde de bescheiden Spaanse club nog behoorlijk in de tweede klasse en bleef het geruime tijd een belangrijke pion in de titelstrijd, maar het laatste jaar slaagt Extremadura er maar niet in zich uit de anonimiteit te voetballen. "Ach, een terugkeer naar de hoogste klasse hoef je hier niet meteen te verwachten", zucht Gaspercic. "De Spaanse tweede klasse is zware kost, hoor. Atletico Madrid werkt bijvoorbeeld met een budget van anderhalf miljard, Tenerife en Betis zitten daar net iets onder. Een bescheiden clubje als Extremadura kan dus niet langer optornen tegen die mastodonten. Bovendien werden vele spelers hier uitgeleend en kwamen er nieuwe jongens bij. Die lijken niet in staat om het niveau hoger te tillen. Al heb je wel de indruk dat iedereen hier van iedereen kan winnen. Alleen bevinden wij ons al te vaak in het verkeerde kamp."

Verloren seizoen

En dus pakt de Belgische doelman in op het einde van het seizoen. Niet om terug te keren naar België, wel om opnieuw aan de slag te kunnen in de

Primera Division

. Enkele maanden geleden meldde Celta Vigo zich al, maar ondertussen lijkt het kransje van gegadigden alleen maar gegroeid. "Een concreet bod is er nog niet, contacten des te meer. Het feit dat ik einde contract ben, maakt het natuurlijk wel wat makkelijker. Door de jaren heen kreeg de club al meermaals aanbiedingen binnen, maar weigerde Extremadura telkens om me te laten gaan. Neen, met mijn huidige werkgever wordt er niet meer gepraat. Dit verloren seizoen ligt me zwaar op de maag. Het is echt een overgangsjaar geworden voor de club, maar daar heb ik natuurlijk geen boodschap aan. Ik wil hogerop en me verder in de gunst van bondscoach Waseige blijven voetballen. Ook de Rode Duivels blijven tenslotte een uitdaging voor mij."